Skäl till att många affiliates misslyckas

affiliatemarknadsforing Sverige

Skäl till att många affiliates inte lyckas

Att vara affiliate och promota andras produkter på sin egen sajt kan många gånger vara framgångsrikt. Det är dock inte hela sanningen utan många som startar med affiliateförsäljning blir aldrig framgångsrika utan de misslyckas helt. Man brukar säga att upp till hela 75 procent av alla affiliates misslyckas. 75 % låter mycket, men det kan absolut stämma!

Här de viktigaste skälen varför man INTE lyckas som affiliate:

Tuff konkurrens

Det är många gånger tufft att driva sajter och ta bra positioner i tuffa nischer. Inget snack om det. Sökmotoroptimering är ett tufft sätt att skapa trafik och försäljningar många gånger. En del av dina konkurrenter har många fördelar gentemot dig många gånger i form av starka sajter, hela team bakom sajten samt pengar i ryggen för att skapa mer och bättre länkar än vad du har.

Finns det pengar i en nisch, så finns det ofta starka konkurrenter, det går dock att fajtas bra mot dessa många gånger, så ge inte upp utan arbeta vidare, men detta är ett skäl varför många misslyckas med sina satsningar. Gör en riktigt bra sökordsanalys, så har du bättre chans att lyckas.

Ingen disciplin

Vart du än vänder dig på nätet, så finns det något att kasta bort en timme på. Det är distraktioner överallt kan man lugnt säga. Har du ingen självdisciplin, så kommer du inte att lyckas, då enkelt är det. Du måste köra ner huvudet i datorn ordentligt och arbeta med in sajt både Onpage och Offpage så att säga. Internet är fullt av distraktioner. Arbeta med bra mål, så att du kan checka av vad du gjort samt ser dina framsteg och därtill vet vad du skall arbeta med.

Ingen eller dåligt tidsplanering

Du arbetar kanske för få timmar med dina sajter. Många affiliates jobbar med sina webbsidor på deltid, kanske inte mer än 1-2 timmar per dag. det är då du måste vara fokuserad och verkligen arbeta med det som betyder något och som verkligen tar dig framåt. Inga deltidsaffiliates som slösurfar tjänar några pengar alls. Planera din tid väl och arbeta när du måste.

affiliate Sverige

Ingen eller liten passion

Du skall absolut se till att arbeta i nischer där du är passionerad. Det märks på texterna och hela din sajt ifall du tycker om det du skriver om. Välj nischer som verkligen intresserar dig och arbeta på i dessa. Du kommer göra ett gott arbete med det du tycker om, så enkelt är det.

Inte uppdaterar sig

Precis som med sökmotoroptimering behöver du uppdatera dig och hålla dig up to date med din nisch och vad som händer i den. Det är ständiga förändringar på nätet och det dyker hela tiden upp konkurrenter eller sajter där du antingen kan hitta matnyttig information eller se dig slåendes av. Arbeta med speciella erbjudanden och följ alla säsonger med din nisch och din sajt. det kommer du att tjäna på.

För låg teknisk kunskap

Jag själv besitter egentligen för låg teknisk kunskap för att verkligen lyckas som affiliate. Jag lyckas hufsat ändå, men skall se till att gå kurs i programmering är det tänkt framöver. Jag har samarbete med Stefan Johansson och han står för de tekniska bitarna i våra projekt. Missa inte den tekniska biten utan se till att du lär dig enkel programmering så du kan göra förändringar som behövs på dina sajter för att passa dina behov.

Ingen koll på ROI

Du behöver ha koll på hur bra dina annonser presterar och verkligen se hur pass folk klickar sig vidare och spåra dina klick och konverteringar. detta är ett måste skall jag säga. Många affiliates är för dåliga på spårning. Lägg rätt krut på rätt sökord.

Driva sajter kostar pengar

Att verkligen skapa sajter som konverterar och gör sitt jobb i alla nischer kräver en del investeringar. Det behöver inte alls vara speciellt dyrt, men du kommer att behöva göra ett par investeringar i sökordsverktyg samt lite annat när du skall höja dig över mängden bland dina konkurrenter.

Investera pengar i de verktyg du behöver för spårning och sökordsanalys.

Detta är några av alla de sakerna som gör att du verkligen kan misslyckas med dina affiliatesajter. Läs gärna mitt inlägg om din affiliatesajt suger och inte konverterar. Det finns matnyttig information att hämta där också.

Denna artikel är inspirerad av http://www.xn--affiliatentverk-9kb.org/8-skal-till-att-affiliates-misslyckas från 2009. Att vara affiliate kan verkligen vara toppen, men det finns som sagt många fallgropar och vi har förmodligen alla varit nere i dessa gropar mellan varven, men då är det bara att följa listan här ovan och arbeta med det man har och alltid sikta på att bli bäst i sin nisch. Gör det rätt och gör det med passion!

Skäl till att många affiliates misslyckas!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *