Tjäna pengar som affiliate

tjana pengar som affiliate

Pengar med affiliatemarknadsföring

Det är pengar som ser till att världen går framåt, och för i princip alla människor på hela jorden så är varje dag en ständig jakt på att tjäna pengar. Tyvärr är det många som går till arbeten som dem vantrivs med, bara för att dem känner sig tvungna. Utan pengar så kan man ju inte betala hyra, mat, bil eller hitta på några som helst roliga fritidsaktiviteter. Tänk om man kunde hitta en ny väg till att tjäna pengar?

Affiliates tjänar pengar via Internet

Att tjäna pengar som affiliate över internet är faktiskt inte alls speciellt svårt, även om det givetvis kräver att man har en hel del tid över till att avsätta framför sin dator. Idag är omkring 80% av befolkningen vana internetanvändare, och den siffran ökar år för år.

Vi svenskar använder idag internet till dels att hitta information, men också till att handla, kommunicera och för rena nöjen. Marknaden till att tjäna pengar på internet är alltså väldigt stor för den som vill.

Du skall absolut rikta in dig på ett lite smalare segment av webben, en eller ett par nischer, där du kan bli känd och ta bra positioner på Google, så du ligger i toppen av sökresultatet. Då blir det enklare att marknadsföra dina länkar och produkter. Snabbare väg att tjäna pengar helt enkelt.

tjana pengar affiliate

Hur kan man tjäna pengar på internet?

Alla som idag driver en egen blogg eller en egen hemsida har stora möjligheter till att tjäna pengar genom att visa reklam på sidan. Det är verken särskilt svårt eller tidskrävande att komma igång, och bara man vet hur man ska gå till väga så kan man snabbt börja tjäna pengar snabbt på internet.

Många tjänar pengar genom att rekommendera andras produkter och tjänster på Internet på sina egna sajter eller bloggar. Det kan vara alla typer av tjänster och produkter. Flera segment på nätet har verkligen stor omsättning om man räknar ihop dem, såsom tex flygresor, casino, betting, skönhet, mode och andra populära segment med mycket kunder och där företagen konkurrerar om att få sälja sina varor och tjänster.

Tålamod är en bra ingrediens

Värt att komma ihåg är dock att det är viktigt att ha tålamod, och många har inställningen att bara för att man har en blogg med reklam på så kommer man att tjäna pengar. Så är inte riktigt fallet, och det krävs att man har en hel del besökare för att man ska kunna tjäna mycket pengar dagligen.

Det är dock inte alls någon omöjlighet att tjäna några hundralappar i månaden, och ägarna till många av de absolut största bloggarna i Sverige lever faktiskt på de inkomster som deras bloggar inbringar.

Att starta som affiliate

Det finns framförallt två sätt för att enkelt komma igång med att tjäna pengar snabbt på internet för den som är nybörjare. Man kan dels arbeta som affiliate, det vill säga att man marknadsför en viss utvald tjänst eller produkt för personer som besöker ens hemsida eller blogg. Att tjäna pengar online kallas för att vara affiliate, och det finns många olika typer utav affiliate-program som man kan anmäla sig till.

tjana pengar som affiliate

Lägg upp annonser på din sajt

När man blivit godkänd så är det väldigt enkelt att lägga upp annonser på sin blogg eller hemsida. Man får helt enkelt en bit kod från affiliate-nätverket som man sedan klistrar in på sin hemsida eller på sin blogg, på den plats på sidan som man tycker passar. Antingen länkar eller olika snygga banners.

Arbeta med Google AdSense

Det andra sättet för att tjäna pengar på nätet är om möjligt ännu enklare, och det handlar om att tjäna pengar med Google Adsense. Detta är ett utav de absolut lättaste sätten för att tjäna pengar på internet, och så fort som man anmält sig och blivit godkänd av google så kan man komma igång på ett par minuter.

Enkelt med AdSense

Här gäller samma sak som med affiliate, att man får en bit kod som man klistrar in på hemsidan. Google kommer sedan att läsa igenom din hemsida, och publicerar där efter relevanta annonser på din webbplats. Om din sida till exempel handlar om billiga skor, så kommer google att visa annonser från företag som säljer skor. När någon utav dina besökare sedan klickar på reklamen, så kommer du att tjäna pengar!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *