#blogg100 – Hur går det?

Idag tänkte jag tala lite om hur det går med utmaningen #blogg100.

Detta är inlägg nummer 20 i utmaningen #blogg100. Tänk att det redan gått 20 dagar av denna utmaning. Det är otroligt. Tiden går så snabbt. Att jag hängde på och började skriva 1 inlägg per dag i 100 dagar är att jag ville ha mer innehåll här på webbplatsen. Fokus tidigare har ju legat på de intervjuer jag gjort med kända svenska SEO personer.

Nu är tanken att bredda innehållet och få fart på skrivandet. Då kom ju denna utmaning som ett brev på posten.

Det är inte alltid lätt att hitta tid för sitt bloggande. Familj, arbete och annat tar ju upp tiden för många av oss, men att skriva är ju så bra för både hjärnan och för din sajt. Kvalitativt innehåll är ju en av ingredienserna för att synas väl på tex Google. Jag vet inte om denna höga hastighet är bra för sajten, men det återstår att se.

Hur får man då inspiration och kraft att skriva såpass många inlägg under en så lång tid?

Jag tror man måste brinna för sitt ämne. Det ämne du valt att skriva om behöver vara ett ämne du verkligen gillar. Annars tror jag att det kommer att sluta med att du lägger ner en sådan här utmaning. Mitt ämne för denna webbplats är ju som du redan vet sökmotoroptimering.

Det är ett ämne jag brinner för och som kommer naturligt till mig. Jag är långt ifrån något proffs och skulle aldrig kalla mig seospecialist eller nåt sånt, men jag brukar lyckas bra med de webbplatser jag arbetar med.

Har du ett ämne du gillar eller rent av brinner för, så är ju en sådan här utmaning verkligen nåt för dig. Det är tufft att hitta tid och man känner av press vissa dagar, men det är riktigt skönt att få skriva om nåt man gillar och när inlägget är klart och publicerat, så sprids det ett lugn i kroppen.

Det roliga är ju även all hjärnaktivitet, som har satts igång. Det har hjälpt att ha lite press tycker jag. Du klarar ju av mycket mer än du tror och det gör även jag har jag märkt.

Vad har du hänt sedan starten av #blogg100?

– Jag har skrivit 20 inlägg på 20 dagar.

– Klättrat till topp 5 på ett flertal av de sökord jag siktat på.

– Skrivit om ämnen jag haft i bakhuvudet under en längre tid.

– Fått ändan ur vagnen.

– Dubblat besöksantalet här på sajten.

– Nya personer som hittat min webbplats och börjat att kommentera och engagera sig.

– Kommit en liten bit på väg mot en bredare sajt. Lång väg att gå, men nu är det igångsatt.

Vad händer härnäst?

Framöver skall jag fokusera mer på att binda ihop de poster jag publicerar här på denna sajten. Det kommer inte att gå varje dag, då jag redan har flera inlägg som skall ut och de är redan skrivna.

Vissa inlägg kommer även att vara åt nyhetshållet och då är det mer av fristående karaktär. Min tanke är att fylla på med fler inlägg som relaterar till de redan existerande inläggen, men även till de som kommer framöver. Det är även det en utmaning att knyta ihop sajten och få den att vara bred, men ända spetsig.

Utmaningen ligger helt klart på flera plan samtidigt för #blogg100.

Många av de kommande inläggen kommer att vara lite mer åt guide hållet, fast i kortare form. Det kommer att vara informativa inlägg om hur du kan skapa en bra sökmotoroptimering samt få en bra synlighet på Internet och i främsta hand då på Google.

 Tips för dig som vill skriva mer blogginlägg:

– Skriv om nåt du brinner för.

– Skapa en rutin för när du skall skriva och hur du skriver dina inlägg.

– Gör research inom det ämne du tänker skriva om.

– Bredda din sajt, men behåll fokus runt ditt övergripande ämne.

– Ha kul.

– Arbeta med rubriker och innehållet för dina poster.

– Skriv mycket och ofta, då kan du få innehåll, som lyfter.

– Ge aldrig upp när det kommer till ditt skrivande eller din sökmotoroptimering.

Vi syns snart igen och lycka till med ditt eget skrivande även om du inte är med i #blogg100.

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

2 reflektioner på “#blogg100 – Hur går det?

 1. Tobias Sjösten säger:

  Har något i din process kring att skapa inlägg förändrats, sedan du började #blogg100? Jag tänker mig att man säkert hittar bättre sätt att spara uppslag till nya poster, enklare sätt att publicera, nya källor för att hitta bilder, etc.

  • Petter Hedman säger:

   Själva skrivandet har förändrats faktiskt.
   Jag är inte ”rädd” för att skapa poster längre. Jag var inte rädd innan, men nu har det släppt någonting tycker jag.
   Ut med texten bara!

   Jag gör ingen speciellt research. Skulle absolut vilja skriva mastodontposter med rejäl research bakom, men det finns inte tid till det. Pluggar, arbetar full tid och har småbarn, så tid är en bristvara. SEO och skrivande är inte prioriterat just nu, även om det ser så ut vad gäller inläggen här på sajten.

   – Jag skapar uppslag i min iPhone. Rubriker eller ämnen jag vill skriva om.
   – Jag försöker snabbt att komma i ”skrivarmode” och bara låta fingrarna flyga över tangentbordet.
   – Tanke är att utveckla researchen och uppläggen på inläggen, men det får dröja lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *