Hagacykel.nu använder rejält med META Keywords

Meta keywords skall användas med måtta.

Jag såg en rolig sak på Twitter idag. Det var en konversation om hur Hagacykel.nu använder meta keywords på ett rent ut sagt galet sätt. De har spammat sin egen sajt med sökordet för cykel, som ju är ett naturligt sökord för dem. Vad som däremot inte är naturligt är hur många gånger de använder ordet cykel på ”insidan” av deras webbplats. Antingen har de gjort detta själva eller så har de tagit hjälp av en SEO arbetare. En Seoare som inte kan sitt sitt jobb riktigt.

Jag har lagt upp en bild här nedan för att visa hur det ser ut när man öppnar Hagacykels webbplats i sk ”visa källa” läge, view source på engelska. Det ser inte bra ut och gör inte själv på liknande sätt när du använder dig av sökord, som du vill synas för. Det kommer förmodligen att straffa sig. Google gillar ju inte spam i någon form och detta ser enligt dem inte bra ut.

Här ser du bilden i sk ”visa källa” läge. View Source på engelska: 

Hagacykel.nu i View Source läge
Hagacykel.nu i View Source läge

De använder för det första alldeles för många sökord och de använder sökordet cykel på tok för många gånger. För en tränad SEO arbetare ser detta absolut inte bra ut. Arbetade jag med SEO för Hagacykel.nu så skulle jag ta bort detta direkt, då det är rent skadligt för sajten.

En vänlig och uppriktig rekommendation till dig som gör SEO för Hagacykel.nu:

Gör om! Gör rätt vad gäller detta, så snart ni kan. Det kan absolut skada sajten!

På denna bilden här nedan ser du några av de som uppmärksammat denna vårdslösa hantering av Meta Keywords.

Twitter

Det är flera av de kända svenska sökmotoroptimerarna som kallar det för SEO humor och det är det ju för oss på utsidan av Hagacykel.nu, men det kan absolut bli en SEO tragedi av det hela för företaget i fråga. Som jag nämnde innan i detta inlägg.

Hagacykel.nu: Gör om gör rätt!

När du använder Meta Keywords på din sajt, så var sparsam med de sökord du vill synas för. Skall du använda dig av Meta keywords, så gör det med måtta. Sikta in dig på allra viktigaste sökorden du vill synas för, men spamma absolut inte de orden. Då gör det mer skada och du får inte den hjälp av dem, som det var tänkt att du skulle få.

Var varsam med din eller din kunds sajt och ta bara hjälp av sådana personer eller firmor, som verkligen kan hjälpa dig i ditt arbetet att synas högt upp i sökresultaten hos Google.

EDIT: Jag har hört av mig till Hagacykel och uppmärksammat att de har för många Meta Keywords på sin sajt. Tagit kontakt via deras kontakt formulär på deras sajt.

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

10 reflektioner på “Hagacykel.nu använder rejält med META Keywords

  • Petter Hedman säger:

   Hej Magnus!

   Jag har faktiskt inte kontaktat dem, än.
   Det kanske är någon annan som har uppmärksammat dem om detta misstag.

   Vi får gå in igen och kolla med jämna mellanrum, så man ser om det blivit någon förändring.

 1. Håkan säger:

  Det kanske helt enkelt var ett väldigt raffinerat länkbete, de har suttit och väntat i åratal på att någon SEO-snubbe förr eller senare skulle kolla källkoden och uppmärksamma det hela!

  Nej men skämt å sido, 7855 meta keywords är i mesta laget 🙂

 2. Anders Karlsson säger:

  Hoppsan! Vill inte vara elak mot ägarna men det där var ingen höjdare hehe.
  Jag skulle inte våga sätta min högra hand på att Google ignorerar meta keywords i detta läget.
  Hoppas någon tar kontakt med dem och hjälper dem med detta. Det är trots allt inte lätt för dem som inte vet hur SEO funkar.

  • Petter Hedman säger:

   Ja, det var ett par för mycket va? 😉

   Vi får hoppas att någon tar kontakt med dem.

 3. Håkan P säger:

  Jag ringde och tipsade dem om deras misstag direkt i samband med första tweeten, kände lite empati och tycker att de som kämpande småföretag inte förtjänas att förlöjligas.

  • Petter Hedman säger:

   Hej Håkan!

   Det var fint gjort av dig.
   De behöver ju helt klart uppmärksammas på problemet.

   Bra att du tog tag i det!

 4. Petter Hedman säger:

  Har idag tagit kontakt med Hagacykel och uppmärksammat dem om att de bör reducera antalet Meta Keywords på sin webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *