Bloggmarknadsföring – Enkla tips och råd

Bloggmarknadsforing

5 tips och enkel bloggmarknadsföring

I denna artikel skall jag visa dig några enkla tips och råd vad gäller att marknadsföra din blogg. Att blogga är såklart A och O för din blogg, men du behöver sprida den på lite olika sätt för att få ut så mycket som möjligt av den och ditt arbete som du lägger ner.

Jag tycker du skall blogga oavsett ok du är privatperson, företag eller skapar sajter som affiliate.

Lista på 5 saker för att marknadsföra din blogg

marknadsfor din blogg

Pressreleaser

Det finns ett fleratl riktigt bra ställen du kan använda dig av för att skapa och skriva pressreleaser på. Mynewsdesk är en sådan plats och deras sajt rankar förvånansvärt bra i sökresultatet hos Google. Du lägger såklart in en länk till din sajt och får på så sätt trafik och lite kraft till din egna sajt. Ett bra sätt att uppmärksamma folk på att du skapat något nytt.

Tävlingar

Många har tävlingar på sin sajt för att locka folk. Det är en självklarhet i flera branscher och nischer. Du kan lotta ut fina priser samt skapa en award logga som vinnarna av tävlingen kan ha på sin sajt. På detta sätt skapar du extra mycket attention om din blogg och besökare kommer att komma till din sajt från awardloggan om den presenteras på andra bloggar runt om på nätet.

Gästblogga

Detta är ett bra sätt att nå ut till ny publik. Se till att du får gästblogga hos några stora bloggar om ett specifikt ämne som du behärskar bra. Var dock försiktig med att gästblogga för mycket. Google gillar numera inte riktigt att man har gästbloggat för länkar på alltför många sajter, men ett par ställen går bra absolut.

Vill du gästblogga om ekonomi och hur man tjänar pengar på Internet, så kan du göra via det här.

Feedback i forum

Du kan be om specifik eller generell feedback om din sajt ur olika vinklar. Folk får upp ögonen om dig och din blogg samt du kommer även få tips på och råd om vad folk tycker att du skall förbättra och vad du hittills har gjort bra. Du får även en forumlänk, men de ger inte så mycket kraft tyvärr.

Muntlig spridning av din blogg

Prata om din blogg och ditt arbete på den när det finns utrymme och intresse. Sprid bloggadressen muntligt på jobbet, i skolan, på fester, när du tränar ja överallt där det kan tänkas att den faktiskt tillför ett värde. Berätta om vad du håller på med professionellt eller på fritiden. Prata om din blogg!

Detta är ett par av alla de saker du kan göra för att sprida din blogg och marknadsföra det du håller på med oavsett om du har en professionell blogg eller skriver på den på din fritid.

Bloggmarknadsföring – Enkla tips och råd

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *