Relaterade sökningar Google – Sökmotoroptimering 24

Idag finns sökmotoroptimering 24 med som relaterad sökning på Google.

Jag sökte idag efter sökordet ”sökmotoroptimering” inne på Google och fick att ”sökmotoroptimering 24” är en relaterad sökning. Detta är förstås jättekul och kanske även bra för sajten. Man vet ju aldrig om någon gör den relaterade sökningen, men kul i alla fall. Den relaterade sökningen som slutar med 24 i detta fallet ligger som nummer två efter ”sökmotoroptimering tips”, som första relaterad sökning. Sökmotoroptimering 24

De relaterade sökningarna kan ju ligga ovanför de vanliga resultaten eller längst ner på sidan. Ibland ligger de både ovanför och längst ner. Jag tycker att det känns bäst om de ligger längst ner, då de annars tar bort lite av fokus för den sökningen man just har gjort.

Ibland händer det att det kommer upp lite märkliga relaterade sökningar. Nikke Lindqvist skrev ett inlägg om att det var en bugg i Googles relaterade sökningar i ett inlägg daterat till 2010. Google var ju inte perfekt för ett par år sedan och är det  inte nu 2012 heller, så det händer säkert att det visas upp konstiga och skumma relevanta sökningar i vissa fall under en kort period på specifika sökord.

När du arbetar med din SEO, så se till att du optimerar för de relevanta sökningarna. Där finns ju potentiell trafik och du syns ju på närliggande sökord, som de du just nu syns för. Det finns ju alla olika sorters arbetsmetoder och betalningssätt för SEO, men detta borde ju vara ett sätt på hur du kan styra dina sökord och skapa mer trafik. Du kan ju alltid använda dem på sajten, även om du inte optimerar dem i Titlar eller så. Synonymer och relevanta sökord i din nisch är BRA att använda på din webbplats oavsett om andra säger nåt annat. Det florerar en massa desinformation på nätet om vad som är bra eller dålig SEO.

De relevanta sökningarna på Google skiftar ju med tiden, så se till att du optimerar upp nytillkomna sökord för din nisch. Håll dig uppdaterad vad gäller förändringar i dessa relaterade sökningar och detta är ett sätt att se vad Google tycker är relaterade sökord. Det finns många andra sätt du kan se trafik, uppgång eller fall på sökord, relevanta sökord eller hitta närliggande sökord för dig och din sajt, men detta är ett av dem.

Har du hittat några roliga eller skumma ”relaterade sökningar” på Google. Skriv in de här nedanför i kommentarerna, så kanske jag lägger in de här på sajten antingen i detta inlägget eller skapar ett nytt inlägg om de.

Här kan du se om ”sökmotoroptimering 24” fortfarande är en relaterad sökning på Google.

Se även hur det ser ut i din egen nisch för dina sökord.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

2 reflektioner på “Relaterade sökningar Google – Sökmotoroptimering 24

  • Petter Hedman säger:

   Hej Tobias!

   Jo, jag som var trött.
   Ändrat i texten nu, på de ställen jag såg att det var felskrivet.
   Tack för input.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *