Skapa trafik till affiliate sida

Skapa trafik affiliate sida

Driv trafik till din affiliatesajt

När du har skapat dig en ny fräsch affiliatesajt och skall tjäna pengar via denna nya hemsida, så har Du kanske bestämt dig för att nu tusan skall du driva trafik till din fantastiska webbplats med info om försäkringar eller någon annan affiliatenisch. Här hittar du en större guide om hur du kan skapa trafik till din blogg.

Men hur gör man? Vad finns det för olika alternativ att använda sig av?

I det här blogginlägget tänkte jag diskutera 10 olika alternativ och när respektive alternativ kan fungera.

1. Sökmotoroptimering

Ett sätt att driva trafik till sin sajt är att jobba med sökmotoroptimering. Dvs att optimera sin sida så att den syns högt i sökmotorresultat. Det här kan vara en ganska tekniskt krävande process men även mycket lönsam om det görs rätt. Något som är bra med detta är att det kan användas för att driva trafik inom i stort sett alla nischer.

Trafik till affiliate sajt

2. Engagera dig socialt bland bloggar inom nischen

Inom de flesta områden som engagerar människor inom olika yrken eller intresseområden så finns det bloggar. De flesta som bloggar har också ett intresse av att nätverka med andra, läser andras bloggar och verkar inom en nischad ”bloggosfär┝.

Här kan förstås även engagera dig i kommentarer, egna blogginlägg och knyta kontakter som driver trafik till din webbplats. Det här fungerar absolut bäst när du själv är genuint och långsiktigt intresserad av området och förutsätter förstås att det finns en aktiv bloggosfär inom området vilket inte alltid behöver vara fallet.

3. Facebook

Även Facebook går att använda för att driva trafik till affiliatesajter. Här är det framförallt möjligheten att skapa en Facebook sida och göra något bra av denna som kan användas. Kanske kan du tipsa om nyheter, rabatter eller om nya blogginlägg som kan intressera människor att besöka din webbplats?

4. Twitter

Twitter – inte lika stort som Facebook, men ändå bra för att knyta kontakter.

Även om Twitter inte är riktigt lika stort som Facebook i Sverige så finns det möjligheter att skapa trafik härifrån också. Det här sätter liknar metoden för att engagera sig i en bloggosfär där du knyter och odlar kontaktar som kan driva trafik genom retweets eller helt enkelt att de läser ditt twitterflöde.

5. Pinterest

Om du driver en sajt som har visuellt tilltalande grafik eller foton så är även fotodelningsnätverket Pinterest ett alternativ att fundera igenom. Jag har själv aldrig drivit liknande sajter eller bloggar så jag har tyvärr liten erfarenhet av detta.

Jag tror också att antalet användare inom Sverige fortfarande är ganska begränsat. Men om du ändå tar mycket foton och gör bilder på din sajt så varför inte låta Pinterest ingå i din spridning av ditt material?

6. Tumblr

Minibloggtjänsten tumblr bygger också denna på att man delar vidare inlägg och detta kan snabbt skapa en spridning av material. Liksom Pinterest så är det framförallt bilder och foton som sprids vidare.

7. Google+

Om du inte känner till Google+ så är detta alltså Googles sociala nätverk som kan sägas vara en blandning av twitter och facebook. Även här kan du skapa sidor och dela vidare material.

8. Engagera dig på Forum

För dig som gärna engagerar dig på forum så kan förstås även detta vara ett sätt att skapa ett trafikflöde till din sajt. Det är inte lika vanligt idag med forum som det var tidigare och det är ingen självklarhet att man kan klistra in massa urler i olika trådar. Istället gäller det att skapa ett intresse kring det du kan och vad du gör på forumet.

Skapa trafik affiliate sida

Ibland är det effektivt att köpa sökord.

9. Betalda sökord

Det finns flera olika system för att köpa sökord både på Facebook (Facebook ads) och i Google (Google AdWords). Det kan vara lite svårt att skapa lönsamhet i betalda sökord för affilliatesajter om inte din sida konverterar mycket bra och det är bra ersättningsnivåer på programmet. Lyckas du dock med konvertering och hittar några billigare sökord så kan detta skapa ett jämnt och lönsam trafikflöde.

10. Ditt bästa tips?

Så, det var några tips på vägen för dig som letar sätt att driva trafik till din sajt. Kanske har du några tips på andra metoder som du vill dela med dig av? Kommentera gärna här nedan

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *