#blogg100 – 100 blogginlägg på lika många dagar

Nu sätter #blogg100 igång!

Vi är ett stort gäng som skall skriva 100 blogg inlägg på 100 dagar. Det är galet! Att skriva så många kvalitativa inlägg är näst intill en omöjlighet, om man har andra sajter eller annat arbete att utföra. Det är svårt även om man bara har denna tävling för ögonen. Så många bra inlägg dag efter dag är svårt att producera, så jag kommer att blanda och ge vad gäller kvaliteten under de 100 dagar, som tävlingen pågår.

Det är denna sajt, som kommer att vara med i tävlingen och det är endast på denna sajten, som alla de 100 inläggen skall produceras. Hundra stycken under hundra dagar. Det känns som sagt tufft att klara av det, men jag skall absolut ge det mitt fokus och verkligen försöka genomföra det.

Bakom detta initiativ finns en man som heter Fredrik Wass. Han startade #blogg100, som en spark i baken på sig själv för att öka takten på sitt eget bloggande, men initiativet har verkligen växt. Det är bra att så pass många är intresserade av detta evenemang. Känns inspirerande!

Denna webbplats fokuserar ju på SEO och det är även detta ämnesområde jag skall fokusera på under de 100 kommande dagarna. Jag kommer att bredda mig lite och inte dyka så djupt i de ämnen jag skriver om. Hoppas att du har överseende med detta och att Google inte slår ner mig i avgrunden för låg kvalitet på mitt kommande innehåll. Man vet ju aldrig vad de tar sig till.

Jag kunde ha valt en enklare väg och valt min artikelkatalog, som sajt för inläggen, men det hade varit nästan enkelt..eller nåt. Artikelkatalogen erhåller nästan ett inlägg ibland två per dag, så det hade kanske varit ett självspelande piano att använda den sajten för #blogg100.

Det fina med att uppdatera sig så pass ofta, som en gång per dag är ju att Google kommer att älska din sajt, om du nu levererar kvalitativa blogginlägg. Nytt unikt material är ju en av grundstenarna när du arbetar med sökmotoroptimering. Får se om jag kan skriva såpass många bra poster. Som sagt, tiden får utvisa hur det går.

Det skall i alla fall bli en spännande övning och jag ser fram emot att få pressa mig till att leverera så mycket text under så lång tid.

Gillar du denna utmaning, så kika in till www.bisonblog.se och anmäl dig, så att du kan vara med och skriva skjortan av de andra i din nisch!

Nu kör vi så det ryker med #blogg100!

 

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

13 reflektioner på “#blogg100 – 100 blogginlägg på lika många dagar

 1. Robin säger:

  Blir spännande att följa! Blir mycket skrivande för dig framöver då med detta samtidigt som du har ditt januarierbjudande på artikel24. Lycka till!

  • Petter Hedman säger:

   Hej Robin!
   Ja, det blir grymt mycket framöver.
   Tanken är att skriva på artikel24 och få igång fingrarna och sedan ta sig an inlägget här inne varje dag.
   Jag tror visserligen att jag skall skriva vissa dagar och samla ihop inlägg och sedan publicera ut dem efterhand.

   Jag hoppas bli en bättre skribent under denna galna period.
   Ge gärna feedback under resans gång.

 2. Björn Tisjö säger:

  Tackar för tipset om #blogg100. Antar utmaningen och har redan ett bra tema och råd tråd tror jag. Din blogg ska jag absolut följa. 100 blogginlägg om sökmotoroptimering – kan det bli bättre?

  • Petter Hedman säger:

   Hej Björn!

   Kul att du hittade hit och antog utmaningen.
   Det blir en spännande och krävande resa att skriva såpass många inlägg om ett ämne, men det skall bli kul!
   Vi syns snart igen 🙂

 3. Kristoffer säger:

  Det ska bli vansinnigt intressant att se hur många av de anmälda som verkligen fixar att köra 100 dagar i rad. Har man ambitionen att hålla hög kvalitet på inläggen, vilket man väl får förutsätta att de flesta har, så är det en riktig utmaning!

  Jag har valt att inte haka på den här gången. Det finns inte riktigt den tiden för mig just nu. En annan gång kanske 🙂

  • Petter Hedman säger:

   Vi får se om jag fixar att hålla igång 100 dagar,
   Jag skall göra allt jag kan för att skapa kvalitet på de inlägg jag skriver.
   Det är verkligen en riktig utmaning.

 4. Tobias Sjösten säger:

  Jag är imponerad över uppslutningen kring den här utmaningen och nu ångrar jag nästan att jag inte hakade på själv. Jag bangade dock i sista stund, när jag insåg vilken commitment det faktiskt är.

  Stort lycka till!

  • Petter Hedman säger:

   Hej Tobias!

   Ja det är ett verkligt commitment!
   Riktigt tufft!
   Jag skall göra allt jag kan för att genomföra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *