Seolokal.info stjäl andras material

 

Uselt agerande av seolokal.info

Det finns en blogg/webbplats vid namn seolokal.info som publicerar material, främst inom området SEO, sökmotoroptimering, som andra har skapat och detta för egen vinning. Att göra på det sätt som seolokal.info gör är riktigt uselt och oseriöst tycker jag! Det finns ett antal seriösa bloggare som lagt ner tid på att skapa bra material för att dela med sig av, men seolokal.info nöjer sig inte med att bara ta del av detta, han återpublicerar materialet på ett sätt som gör att det upplevs som hans eget material, fy, fy, fy.

Själv har jag ännu inte drabbats av detta, men däremot har seolokal.info försökt att lämna spamkommentarer till mina artiklar.

Kristoffer Wedholm är en av de som drabbats och han har skrivit ett inlägg om seolokal.info där han berättar att han har tröttnat på detta. Skriv gärna själv ett inlägg om detta och länka till Kristoffers inlägg.

Andra som fått inlägg stulna och återpublicerade är bland annat SökmotorkonsultHåkan Persson, Webmastern och Albin Stööp.

Stefan

Jag heter Stefan Johansson och har arbetat mot webben i ett antal år. Tanken med den här bloggen är att dela med mig av tips och råd när det gäller SEO, eller sökmotoroptimering som det kallas på svenska. Förutom att blogga om sökmotoroptimering driver jag företaget <a href="http://dreamrooms.se" title="Dreamrooms webbproduktion och e-handel">DreamRooms</a> tillsammans med min hustru.

16 reflektioner på “Seolokal.info stjäl andras material

 1. Jonas, GFD säger:

  Tyckte det verkade bekant, tills jag läste om Wedholm och allt kom tillbaka. Riktigt yxskaft den där, han verkar ta ner sidan såfort det börjar blåsa lite kallt, sen kommer den upp igen med samma gamla skit när han tror att det har lugnat ner sig.

  • Stefan Johansson säger:

   Så han tar ner sidan ibland alltså när det blåser till!? Det har inte jag sett något av hittills. Då är ju detta verkligen fullt medvetet för att själv försöka profitera på andras arbete. Fy vad jag tycker illa om detta! Borde vara skottpengar på dylikt.

 2. @wallsimon säger:

  Jag har också fått mina inlägg publicerade på bloggen. Jag skrev ett mejl till personen som är ansvarig för webbplatsen och han tog då bort mina inlägg. Man får ta det som en komplimang att inläggen återpubliceras 🙂

  • Stefan Johansson säger:

   Ja visst är det!
   Även om inte jag påverkats direkt (ännu) av hans sätt att skaffa material till sin webbplats, så känner jag att jag ändå vill vara med och sprida budskapet om hur han skaffar material till sin webbplats. Dessutom kan det vara en varningsklocka för de som eventuellt funderar på att nyttja hans SEO-tjänster som han marknadsför via webbplatsen.

  • Stefan Johansson säger:

   Det är klart att man kan det som en komplimang, att någon vill publicera det man skrivit. Själv tycker jag det är väldigt roligt när någon lyfter fram och länkar till något jag skrivit, eller citerar vissa delar med tydlig källhänvisning. Det tar jag som en komplimang för att jag skrivit något bra. När man som seolokal gör och kopierar allt rakt av och publicerar, ibland helt utan källhänvisning, ofta med mycket otydlig källhänvisning, och dessutom ändrar länkar så de pekar på egna sidor, då tycker jag det är stöld och förvanskning, ej komplimang.

  • Stefan Johansson säger:

   Man kan fundera om han har något egenproducerat material över huvudtaget på webbplatsen? Riktigt tråkigt är det!

 3. Petter säger:

  Bra att du uppmärksammar detta.
  Vi är ju några som har tagit placeringar i "hans" serp nu, så han får tillbaka lite för allt han stulit.

  • Stefan Johansson säger:

   Tack Petter!

   Vi är nu flera, dig inberäknad, som gjort detta och det blir förhoppningsvis lite grus i hans maskineri.

 4. Stockel säger:

  Folk kommer bara på mer och mer drastiska metoder för att kopiera andra individers innehåll. Detta är ytterst tråkigt och skräpar ner webben en hel del. Hur skulle världen se ut om alla bara kopierade varandra rakt av? Usch, vilken grå och dyster plats.

  Hur som helst, jag hoppas ägaren av seolokal inom snar framtid får rättsliga konsekvenser för sina handlingar.

  Ha det bra…

 5. Tim Lestander säger:

  Man blir ju bara så trött på sånt här. Jag personligen bloggar inte om SEO och vad jag vet så har mina artiklar klarat sig iallafall.

  Lider med er som drabbats av detta och jag hoppas verkligen dom kommer ställas inför rätta så snabbt som möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *