Test av statisk framsida här inne på sajten

sokresultat Google

Jag testar hur en statisk framsida påverkar sökresultatet

Det är inte lätt att göra isolerade tester vad gäller sökmotoroptimering. Det sker saker hela tiden vad gäller den egna och andras sajter och det påverkar såklart placeringarna hos Google. Idag har jag skapat en statisk sida som framsida till denna sajten. Detta för att testa om sajten kan ta en mer stabil placering hos Google.se.

Sajten har en längre tid hoppat mellan position 15 – 45 och det beror på olika saker såklart. Nu skall jag se om en dedikerad förstasida kan skapa lite mindre hopp samt ligga stabilt högre i söket.

sokresultat Google

Plats 41 inkognito hos Google.se i skrivande stund. 

Optimera mer framöver

Jag har alldeles nyss lagt ut den med en statisk framsida, så det skall bli spännande att se hur den kommer att prestera de kommande veckorna. Jag hoppas och tror att den hittar en bra plats och kan klättra lite högre upp. Jag har skapat en del inlägg den senaste tiden och detta har verkligen gjort att det hoppat rejält hos Google.

Sajten är inte optimerad tekniskt och inte heller designmässigt, men det får bli en senare fråga. Nu skall vi se hur detta test utfaller. Sedan är tanken att arbeta med page speed samt andra mer tekniska faktorer för att den skall hitta en stabil och hög placering på sökordet sökmotoroptimering.

Testet blir inte ett isolerat test

Det blir inget isolerat test, så utfallet från just den statiska sidan vet vi inte, men det skall bli spännande att se om den kan hitta en mer stabil position. det har hoppat länge och det har hoppat mycket under det gångna året vad gäller denna sajten. Vi får se vad det blir av det. Jag tycker i vart fall att det är spännande! Här hittar du bloggen numera.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *