Utökat affiliateprojekt och samarbete

SEO affiliateprojekt

Vi arbetar på med våra projekt

Jag och Stefan Johansson har ett antal mindre webbprojekt som vi arbetar med och vi har lagt till ett par till vår portfölj sedan jag skrev om detta i tidigare bloggposter. Du kan läsa om en av dessa sajter här. Vi arbetar när andan faller på och tiden finns, så de växer sakta, men säkert. Vi har målet att de skall ge frukt i framtiden under lite längre tid och vi har tänkt att bygga dessa projekt med tiden.

Vi har haft igång en ny sajt ett tag och det är groomingonline.se som handlar om hudvård och hårvård för män. Den är uppsatt som en webbshop och är en affiliatesajt. Vi har relativt många utgående affiliate länkar från sajten. Detta kan vara lite negativt för vår ranking, men det får vi leva med när vi har byggt sajten efter denna modell.

SEO affiliateprojekt

Sajten har funnits i ca 3-4 månader och den har nu på sista tiden börjat att hamna lite högre upp i sök-resultaten hos Google. Vi har inte arbetat så aktivt med länkar och vi skall ta det lite lugnt med detta ett tag till.

Vi arbetar just nu med att skapa bra innehåll samt skriva unika och bra produkttexter samt kategoritexter till alla produkter och kategorier inne på sajten.

Det är ett hästjobb när det är många produkter, men helt klart värt det och en nödvändighet om man skall ranka högt för bra sökord på Google.se.

Unika texter och beskrivningar

Google vill ju ha unika texter, bra navigering, bilder, relevanta länkar samt lite annat smått och gott och då försöker vi att ge Google det för att få bra rankings tillbaka. Vi får se om vi lyckas. Vi hoppas ju så klart det. Det är flera tuffa konkurrenter i nischen, men det finns absolut plats för en till aktör tycker vi.

Vi kommer att skapa relevanta guider och se till så att vi verkligen ger bra tips och råd vad gäller hudvård för män. Så vi kan förtjäna bra positioner på Google, men även verkligen vara en bra sajt för dig som besöker den. Det är viktigt för oss.

Vi har märkt av större försäljning under Black Friday i år än tidigare år, fast vi inte har promotat denna dag alls.

Vi arbetar med våra projekt när vi har tid, så det går ibland sakta fram och ibland tar vi lite större steg framåt. Nu skall jag pyssla vidare med detta lilla projekt. Ha det bra tills vi hörs igen!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *