Aktivitet skapar trafikökning

Hur får du till en ökning av din trafik? 

Ett sätt är att skapa mer aktivitet på din webbplats.

Jag är ju just nu med i en utmaning som heter #blogg100. Det är en utmaning som är startad av Fredrik Wass. Han driver bisonblog.se. Utmaningen är att skriva 100 artiklar på 100 dagar. En artikel per dag. Du känner säkert till detta, men jag vill förtydliga för nya besökare här inne på sajten. Det är tufft att skriva 1 artikel om dagen i 100 dagar. Vi har ju alla ett liv utanför webben, med allt vad det innebär. Tiden räcker inte alltid till. Sedan så har ju vi som är medvetna om sökmotoroptimering en press på oss att leverera hög kvalitet på våra inlägg. Vi vill ju att sidan skall rankas högt på Google för varje givet sökord och sökfras samt vi vill ju ge besökaren och Google så hög kvalitet som möjligt så att vi inte hamnar i något filter eller straffas på annat sätt, så att vi droppar eller försvinner från Google.

Längre ner i artikeln ser du några fördelar med högre aktivitet.

Att skriva en ny artikel om dagen kan ju absolut medföra att kvaliteten på inläggen sjunker i takt med att man tappar gnistan och tömmer sig på ämnen och uppslag, samt tidsbristen. Detta är alla saker som jag tog med i beräkningen när jag antog utmaningen för #blogg100.

Jag såg fördelarna med att skapa hög aktivitet här på denna webbplatsen, samt chansen att bredda mitt spann över fler sökord och sökfraser inne på Google. Jag har enbart låtit de numera kända intervjuerna med kända svenska sökmotoroptimerare stå för innehållet och jag tänkte att det är precis denna press jag behöver för att kunna få ut mycket innehåll på kort tid. Jag får försöka att hålla så hög kvalitet som möjligt och helt enkelt testa om Google gillar mitt tempo och den kvalitet jag kommer hålla under den givna tiden med #blogg100.

Jag fick en del smågliringar från lite olika håll, när jag meddelade att jag skulle vara med i denna utmaning, men det är inget jag bryr mig om. Alla har rätt till sin åsikt och jag tänker satsa fullt ut för att nå dessa 100 inläggen. Vi får se vart det landar. Om Google gillar det eller inte. Det skall bli en spännande resa!

Jag märker att jag redan har skrivit flera inlägg, som jag inte skulle ha skapat utan utmaningen och det ser jag som en vinst. Vissa av dessa inlägg ligger topp 3 på sina sökord redan efter någon dag, så det får man se som godkänt. Andra artiklar ligger topp 5 och några har hamnat runt topp 40-50. Inlägget om sökmotorer ligger och skvalpar runt plats 5o eller så. De andra har placerat sig högre i SERP. Jag kommer inte länka själv extern in mot något inlägg själv. Inläggen får ranka helt på egen hand utan externa länkar. De länkar som skapas kommer alltså att komma från externa webbplatser eller från interna länkar här inne från sajten. Dvs, naturliga länkar. Helt enkelt från er besökare som gillar det ni läser här inne och vill länka.

Tanken är även att under hela denna resan skriva så intressanta inlägg inom ämnet sökmotoroptimering, som möjligt. Att erbjuda värde och ge valuta till dig som besökare för att du spenderar tid här inne på sökmotoroptimering24.se. Att även fortsättningsvis kunna erbjuda dig som besökare kvalitet även efter utmaningen är slut kommer naturligtvis vara en självklarhet. Tempot kanske kommer sjunka när bloggracet är över, men jag kommer förhoppningsvis att skapa mycket innehåll även då.

Den ökade aktiviteten har alltså redan gett valuta till denna webbplats och förhoppningsvis till dig som besökare. Trafikmässigt, så har jag sedan starten med #blogg100 sett en stor ökning av besökare hit till sajten. Jag tror att jag minst kommer att fördubbla antalet besökare per månad, men jag återkommer med en trafikrapport längre fram när en månad har gått av utmaningen. Jag har ju tidigare inte haft speciellt mycket trafik från Google in till denna webbplats, trots att den handlar om SEO.

Trafiken har mestadels kommit direkt, via sociala medier, bloggar och RSS hittills. De intervjuer jag skapat har ju delats frekvent på de olika sociala plattformarna och det är först på senare tid som denna sajt erhåller besökare från Google i någon bemärkelse. Trafiken från Google kommer att öka under tiden med #blogg100 och jag skall göra sökordsanalyser för att hitta trafiken inom SEO segmentet. Det är ett tufft segment och det finns absolut mer trafik inom andra nischer, men det är en spännande nisch och jag brinner för ämnet.

Fördelar med seriös aktivitet: 

– Du levererar mer unikt och informativt innehåll till dina besökare.

– Du berättar för Google att du har en aktiv sajt, som ger värde och får på sätt högre ranking hos Google.

– Du skapar fler affärer genom mer aktivitet, om du har produkter eller tjänster att sälja.

– Du bygger ditt varumärke, som en aktiv och uppdaterad blogg samt aktiv skribent.

– Rör du dig i en snabb nisch eller bransch, så kan du se till att du är först på bollen vad gäller nyheter, tips och råd.

– Du skapar en bredd och fångar upp fler besökare genom att synas på fler sökord.

– Du kommer att nå till fler personer via sociala medier genom att du delas på de olika sociala plattformarna.

Jag hoppas att du återvänder till denna sajt och jag uppskattar om du kommenterar eller länkar till de inlägg du anser är värda en länk.

Vi ses snart igen.

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

6 reflektioner på “Aktivitet skapar trafikökning

 1. Kristina Svensson säger:

  Jag tänker bara önska dig lycka till i #blogg100! Jag har just petat ihop mitt inlägg nr 15/100 och varannan dag är jag glad att jag gick med och varannan dag misströstar jag.

  Det är lite för tidigt ännu för att dra några slutsatser om statistiken men det ser ut som om jag har färre besökare än samma period förra året, men att andelen trogna besökare ökat. Får forska vidare i detta senare och kanske titta in och se vad du har skrivit.

  Den stora behållningen av #Blogg100 är att jag tittat in och läst en massa blogginlägg jag annars aldrig hade läst.

  • Petter Hedman säger:

   Hej Kristina!

   Tack för positiv input.
   Det är en tuff utmaning och speciellt om man skall skriva om ett och samma ämne varje dag i 100 dagar.
   Mycket annat sker ju i vardagen, som upptar en massa tid.

   Kör hårt och kul att du hittade hit!
   Lycka till med skrivandet.

 2. Tobias Sjösten säger:

  Det vore intressant att höra om hur din process för att skriva inlägg ser ut. När/hur kommer du på ämnena? Hur tar du det därifrån? Har det här förändrats under dagarna med #blogg100?

  • Petter Hedman säger:

   Processen är lite väl random för mitt eget bästa känns det som.
   Jag är inne i en process där jag skall styra upp artiklarna mer och skriva dem, samt sätta datum på dem o lägga ut dem allteftersom.
   Allt för att få ett bättre flöde och kunna skapa relaterade artiklar, som kan internlänkas på ett naturligt sätt.

   Det kan bli en post av detta, vi får se om jag skriver om det på sajten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *