Vad är ett affiliatenätverk?

vad ar ett affiliatenatverk

Affiliatenätverk – Vad är det?

Ett affiliatenätverk är ett företag som kopplar samman annonsörer som har produkter de vill sälja och webbplatsägare som har annonsutrymmen de vill fylla. Den stora fördelen med att gå med i ett affiliatenätverk som annonsör är att du kan få kontakt med tusentals publicister som vill visa dina annonser och ge besökare till dina webbplatser.

  • Annonsör – Företaget som söker webbplatser för att nå ut på bredare front
  • Publicist – Webbplatsägare som söker produkter och tjänster att marknadsföra

 

affiliatenatverk vad ar det

Enkelt att bli affiliate

Som annonsör behöver du alltså inte själv leta upp alla tusentals webbplatsägare och fråga dem om de är intresserade av att visa dina annonser. Samma fördel har de webbplatsägare som går med i ett affiliatenätverk. Ett nätverk gör det enkelt att nå ut med produkter och tjänster till flera på ett smart sätt!

Stor kontaktyta direkt

Istället för att behöva sälja annonsutrymmen till olika företag individuellt kan du komma i kontakt med hundratals annonsörer direkt. Därefter kan du välja och vraka mellan de annonsörer som du gillar bäst. Har du en godkänd sajt hos nätverket med bra och informativt innehåll, så kan du absolut bli publicist, affiliate,  och promota massor av produkter och tjänster snabbt och enkelt.

Affiliatenätverk

En stor skillnad mellan affiliatenätverk och traditionell marknadsföring är affiliatenätverken använder prestationsbaserade betalningsmodeller. Du som publicist får alltså bara betalt om du har generat något som har ett värde för annonsören. Det handlar oftast om att du har gett annonsörens webbplats en besökare eller generat en order i annonsörens webbutik.

Generera försäljning

Affiliatenätverket och annonsören bryr sig alltså inte om hur många gånger du visa annonsörens annonser eller för vilken målgrupp den visas för. De är bara intresserade av att du som publicist genererar något som har ett värde för dem. Det finns stora pengar att tjäna som publicist och annonsör när man använder sig av affiliatemarknadsföring.

Beroende på vilka produkter du marknadsför och hur mycket försäljning du skapar, så kan du absolut försörja dig på att vara affiliate. Både unga, gamla, män och kvinnor arbetar idag som affiliates med olika former av sajter på Internet och säljer massvis med produkter och tjänster Online.

vad ar ett affiliatenatverk

Bästa affiliatenätverk

Det finns en uppsjö med affiliatenätverk att arbeta med både som publicist och som annonsör. Man pratar om mellan 5-10 stycken nätverk i Sverige som är riktigt bra. Jag tänkte lista dessa här nedan, så du ser vilka som fungerar bäst just nu i Sverige.

Lista på affiliatenätverk

Adtraction

Adrecord

Adservice

Tradeduobler

Awin

Miss affiliate

Ad Settings

Detta är de nätverk som jag rekommenderar och som jag själv använder. Det finns flera, men dessa räcker gott till för att både komma igång och tjäna riktigt bra med pengar. Det finns tillräckligt med affiliateprogram hos de 3 största nätverken för dig som publicist. Lycka till med din affiliatemarknadsföring och hoppas du fått lite mer kött på benen vad gäller affiliatenätverk.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *