10 sanningar för en affiliate

Följ detta du som är affiliate

Annonsering via affiliatenätverk är en viktig inkomstkälla för den som driver en egen webbplats eller blogg. När man jobbar som affiliate är nyckeln till att öka sina inkomster att engagera läsarna. Till skillnad från traditionella annonser där man får betalt för visningar eller klick, så får affiliates i de flesta fall betalt endast om en viss åtgärd utförs.

Åtgärden kan vara ett köp eller att någon registrerar sig för ett nyhetsbrev, men oavsett, man inte får betalt förrän man förmått läsarna att agera. Givet detta är det viktigt att alltid förhålla sig till dessa 10 budord för en affiliate.

Håll koll på din kund

Det effektivaste sättet att jobba som affiliate är att försöka förutse och möta behoven hos sina läsare. Fundera över varför de kommer till din webbplats. Vad är det du har som de letar efter? Säkerställ att de produkter som du marknadsför erbjuder en lösning på läsarnas problem.

Om du exempelvis skriver om sport, skall du inte använda annonser för bläckpatroner bara för att alla har en skrivare och dessa affiliateprogram har en hög utbetalning. De besökare som kommer för att läsa om sport tänker inte på elektronik eller skrivare när det är på din webbplats.

Ju mer relevanta annonser dina annonser är för dina läsare, desto större är sannolikheten att de kommer att se dem och klicka på dem.

Var ärlig – Läsarna är inte dumma

De känner igen en affiliatelänk när de ser den. Om du bryter deras förtroende genom att marknadsföra produkter som du inte tror på eller försöker utnyttja dem genom att störa dem med allt för många annonser, kommer de att lämna din webbplats och aldrig komma tillbaka.

Det är dina återkommande besökare som driver den stora mängden och som länkar till dig och rekommenderar din plats till andra. Du behöver bygga en relation till just dessa återkommande besökare genom att erbjuda innehåll av hög kvalitet. Om dina besökare inte tror att du är ärlig i dina rekommendationer av produkter, kommer de inte läsa något annat du har att säga heller.

Affiliate Sverige

Var hjälpsam

Se på dina annonser som ett komplement till ditt övriga innehåll. Öka värdet på ditt innehåll genom att göra det bra, användbart och informativt. Det fungerar inte att bara slänga upp en lista på sina favoritböcker och hoppas på att någon klickar på en affiliatelänk och köper en bok.

Ta dig tid att skriva en detaljerad beskrivning eller recension och använd annonser eller affiliatelänkar för att visa dem i rätt riktning om informationen gör dem köpsugna. Det är detta som affiliatemarknadsföring går ut på!

Om du skriver en bra recension och rekommenderar en bok så är det inte mer än rätt att du får ersättning för det! Men att bara slänga upp länkar till höger och vänster eller att tapetsera webbplatsen med irrelevanta annonser kommer bara att få dina besökare att spendera mindre tid på din webbplats.

Var öppen

Försök inte mörka att du använder affiliatelänkar. Din läsare kommer att uppskatta ärlighet, och i de allra flesta fall tycka det är OK att bidra till dina inkomster. Men om de känner att du försöker smyga på dem affiliatelänkar är de flesta smarta nog att undvika dina länkar och gå direkt till annonsörens webbplats utan att ge dig några klick och därmed provision på försäljningen.

Ärlighet och öppenhet är nödvändigt för att bygga upp en trogen bas av läsare. Besökarna vet att de ger dig intäkter genom att använda dina affiliatelänkar. Det gäller därför att få dem villiga att göra detta frivilligt.

Välj noga

Ta dig tid att gå igenom flera alternativa produkter som du kan marknadsföra som affiliate. Fundera kring vilka produkter eller tjänster som dina läsare kan behöva eller vara intresserade av. Dessutom, byt annonser ofta, flytta runt annonserna, byt texterna och pröva vad som fungerar bäst och är mest effektivt.

Det kan ta lite tid innan du hittar den optimala kombinationen och placeringen. Kanske behöver du även rotera och flytta annonserna för att få största möjliga uppmärksamhet och klick-ratio.

Prova olika affiliateprogram

Om ett speciellt affiliateprogram inte verkar fungera för dig, prova ett annat. Olika program erbjuder olika produkter, tjänster och betalningsstrukturer. Vissa program har lång cookietid medan andra har kortare.

Vissa program tillåter stor flexibilitet i hur annonser och länkar utformas, medan andra har strikta regler och endast tillåter användande av vissa annonser. Det kan till och med vara så att ett visst program har annonser som har färger eller design som passar bättre på din webbplats.

Skriv tidlöst innehåll

Innehåll är värdefullt även om det har blivit gammalt och inte längre platsar på din förstasida. Utnyttja möjligheterna till långsiktiga intäkter genom att skriva innehåll som är tidlöst. Kom dock ihåg besökarna absolut inte får mötas av gammalt, utdaterat innehåll när de kommer till sajten.

Därför gäller det att uppdatera sina gamla artiklar med länkar till nytt färskt material. Många publicerings-verktyg, såsom WordPress, har funktioner som låter dig visa länkar till ”senaste”, ”populära” eller ”relaterade” artiklar. På detta sätt spelar det ingen roll hur gammal artikeln är, det finns alltid länkar till färskt innehåll och du slipper förlora besökare.

Sverige Affiliate

Ha tålamod

Att tjäna pengar som affiliate är ett långsiktigt projekt. Det är inte något man blir rik snabbt på. Ju mer du bygger mängden innehåll på din webbplats och mängden besökare, desto större möjligheter har du att tjäna pengar.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad om nyheter och erbjudanden i ditt affiliatenätverk. Nya annonsörer, nya annonser och bättre verktyg tillkommer ständigt och kan hjälpa dig att göra din annonsering effektivare och mer visuellt tilltalande. Små förändringar och förbättringar kan göra underverk vad gäller att motivera läsarna att agera på dina annonser. Sluta inte utvecklas och utforska nya möjligheter.

Prioritera innehållet

Innehållet på din webbplats måste alltid vara din högsta prioritet. Innehållet är nämligen grunden och förutsättningen för din webbplats och din annonsering. Utan ett intressant innehåll kommer du inte att kunna attrahera besökare och därför inte heller tjäna några pengar som affiliate.

Om du fokuserar på att tillhandahålla bra innehåll så kommer även din verksamhet som affiliate att fungera. Om du börjar kompromissa med ditt innehåll för att det skall passa bättre ihop med annonser eller affiliateprogram kommer du att förlora dina läsare, vilket innebär att du förlorar möjligheten att får några inkomster från dina annonser.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *