10 anledningar varför du bör bli affiliate

Bli affiliate

10 anledningar varför vi älskar affiliatemarknadsföring!

Det finns en mängd olika fördelar att arbeta som affiliate. Det finns självklart många nackdelar också, men i denna artikel skall vi titta på fördelar med att arbeta med affiliatemarknadsföring. Fördelarna överväger nackdelarna när det kommer till affiliatemarknadsföring.

Om du kan sätta upp din affiliatemarknadsföring på rätt sätt så kan du i princip ta 2 månaders semester och tjäna pengar medan du hänger på nån öde strand eller åker skidor på andra sidan jorden, allt medan dina webbsidor jobbar hårt dygnet runt för att maximera dina förtjänster medans du gör just ingenting. Vet inte hur det låter i dina öron men för mig låter det kalas!

Vad är fördelarna med affiliatemarknadsföring?

1. Tid & pengar

Att designa och tillverka dina egna produkt, tjänster eller varumärke kostar massor av pengar och kan ta flera år innan du ser någon positiv avkastning. Med affiliatemarknadsföring kan du se ett positivt kassaflöde direkt in på ditt konto inom några timmar, förutsatt att du vet vad du sysslar med.

Startar du en ny sajt eller arbetar som affiliate genom video, eller sociala medier, kan du se försäljningar efter några timmar i bästa fall. Det är ren magi tycker jag! Många affiliates är duktiga på sökmotoroptimering.

2. Låg kostnad

Har du en dator med internetuppkoppling? Bra, då har du allt du behöver för att komma igång, (förutom en stark vilja att lyckas). Du behöver antingen arbeta med en egen sajt, någon annans sajt, med video på tex Youtube eller genom sociala medier.

3. Ingenting håller dig tillbaka från att lyckas

Affiliatemarknadsföring kostar ingenting att prova på och du är inte bunden till en fysisk plats. Din framgång beror endast på hur bra du kan kommunicera med din marknad. Många arbetar remote om man så säger och hänger utomlands eller hemma. det behövs varken dyra lokalhyror eller fast plats. Dator och en snabb stabil koppling mot Internet är allt samt tålamod och ett jävlar anamma!

affiliate produkter

4. Välja mellan tusentals produkter och tjänster

Vad säljs inte på nätet idag? Med affiliatenätverk som Tradedoubler, Adtraction, Guava Media, Euroads, IQ Medier, Adrecord, Smart Media Response och AdService Media kan du i princip marknadsföra allt mellan himmel och jord. Har du en bra sajt att marknadsföra andras produkter och tjänster på, så är det bara att ansluta dig till ett affiliatenätverk och sedan arbeta med de produkter och tjänster som matchar din nisch.

5. Mindre ansvar = mindre problem

Finns det någon annan affärsmodell där du i princip inte behöver kommunicera med någon, daytrading kanske. Jag har själv haft en ”vanlig” firma under ca 10 år och där hade jag nästan daglig kontakt med kunder, leverantörer och annat som rörde min firma. Inget jag vill numera och då är affiliate det perfekta sättet att tjäna pengar genom att förmedla andras produkter på webben.

6. Inga produkter

Eftersom du inte är ansvarig för de produkter som du marknadsför så slipper du en massa problem så som lager och distribution. Du kan sälja tusentals produkter/ dag allt från ditt sovrum oavsett var i världen du befinner dig. Du behöver inte hantera själva produkterna, frakten eller annat som rör produkterna. Du förmedlar enbart kontakten och får betalt när det görs ett köp via dina länkar.

7. Ingen fraktkostnad

Eftersom du inte har produkterna så behöver du inte betala för eller ta ansvar för fraktkostnad. Frakter kan vara ett problem många gånger både vad gäller priset och själva frakten. Detta slipper du!

8. Inga jobbiga kunder

Du behöver inte svara på jobbiga email och telefonsamtal från missnöjda, nöjda, arga eller glada kunder. Vilket betyder att du kan ägna mer tid åt marknadsföring. Jag har haft kontakt med tusentals kunder genom de åren jag arbetade på marknader och mässor. Det slipper jag med affiliatemarknadsföring!

9. Tjäna pengar när du sover

Det är en speciell känsla att vakna upp och se att du faktiskt tjänar mer pengar när du sover än är vaken. Många köper sin produkter och tjänster sent på kvällen eller tidigt på morgonen!

10. Inga Gränser till hur mycket du kan tjäna

Till skillnad från de flesta “vanliga” jobb så beror din inkomst bara på hur pass bra du är på Internet-marknadsföring. Här finns det ingen och inget att skylla på. Det är upp till dig vad du vill tjäna nästa år.

Väldigt liten kostnad för att starta och väldigt hög inkomstpotential gör affiliatemarknadsföring till ett av de absolut bästa sätten att tjäna pengar på internet idag.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *