Resa mot 10 000 besökare har börjat

Trafik Google Analytics

Trafiken skall mångdubblas under det kommande året

Här kommer den andra uppdateringen vad gäller min resa med kryddsajten. Det är ett gediget arbete som skall läggas ner och jag tänkte i denna uppdatering visa på lite siffror vad gäller trafiken till sajten som den ser ut idag. Eller egentligen förra månaden. Alltså månaden innan jag startade resan mot 10 000 besökare per månad. Detta projekt har lagts ner, då sajten är såld. Här hittar du mer om besökare och sökoptimering.

Trafiken ligger på en stabil låg nivå

Trafiken ligger på en låg nivå idag om man jämför med den trafik som jag vill skall komma till sajten i framtiden. Jag har ett år på mig att ordna det, om man skall vara krass med den utmaning jag gett mig själv. Jag skall göra allt jag kan för att det skall bli verklighet!

Trafik Google Analytics

Kikar man på bilden här ovan som är en tagen screenshot från Google Analytics, så ser man att det ökade lite med besökare runt 25 juni och det var ungefär då som jag började att arbeta med projektet. Man ser även att det finns mycket att arbeta med vad gäller att hålla besökarna kvar på sajten och det är inte många återkommande besökare än så länge. Inte så konstigt alls. Det finns ju inget att köpa än så länge och sajten är ju bara i sin linda.

Siffror skall ökas utom avvisningsfrekvens, som helst skall sjunka rejält. Som sagt. Jag skall arbeta vidare och göra det jag kan för att det skall se bättre ut framöver med sajtens siffror i Analytics.

Den trafiken som kommer att komma till sajten skall ju även vara av rätt sort om man säger så. det skall ju vara besökare som verkligen är sugen att veta mer om kryddor samt beställa i butiken när den väl är på plats. Ett samarbete är ju på gång och förhoppningsvis på plats inom en snar framtid.

Sökordsanalys

Som jag har nämnt tidigare så är det egentligen inte gjord en ordentlig sökordsanalys än, men den är på gång nu. Idag har jag kollat runt med hjälp av olika sökordsverktyg och har satt ihop en lista på sökord som jag skall arbeta efter när jag skall få sajten att synas på Google.se.

Jag skall göra ett inlägg framöver vad gäller sökord, men utan att ha grävt speciellt djupt i nischen, så kan jag bjuda på några självklara sökord nu:

kryddor
krydda
köpa kryddor online
indiska kryddor
ekologiska kryddor på nätet
köpa kryddor på nätet
billiga kryddor
fyra kryddor
asiatiska kryddor
kryddblandning
ekologiska kryddor online
handla kryddor på nätet
svenska kryddor
ekologiska kryddor
beställa kryddor

Plus alla olika former av singelkryddor samt kryddblandningar som jag skall saluföra samt andras populära smaker. Jag kommer även att skriva om odling av egna kryddor, färska kryddor etc…även sikta in mig på hälsoeffekterna av kryddor, då detta intresserar mig mycket.

Detta är bara några av alla de sökord i kryddnischen som jag hade tänkt ge mig efter. Jag skall givetvis skapa små inlägg om alla de kryddor jag kan hitta, men sedan även självklart bygga rejäla blogginlägg som riktar sig mot specifika sökord eller sökordsgrupper.

Det är fint om man kan skapa rejäla blogginlägg, där inläggen kan synas på ett gäng sökord vad gäller en nisch och detta går att skapa i kryddnischen. Man behöver ha en bra innehållsstrategi och det skall jag även ta fram inom en snar framtiden. Jag har en mall i huvudet på vad som skall göras, men eftersom det skall vara transparens på detta projektet, så får jag helt enkelt sätta ner det på pränt här på sajten.

Framtida inlägg här på sajten

Jag kommer i nästa inlägg skriva om sökordsanalys. Den skall ju som sagt alltid göras innan och i inledningen av ett projekt för att man skall se om projektet ”bär” sig och kan utmynna i det man har tänkt som mål. Ibland vill man ju tjäna pengar med en sajt, då bör det ju finnas utrymme i nischen för inkomster, medans man i andra fall vill synas av helt andra orsaker.

Jag kommer även att avhandla inkomstmöjligheter framöver samt även prata om länkanskaffning samt annan form av digital marknadsföring. Jag har flera idéer som inte har testats i nischen tidigare och jag skall se om jag kan få till det.

Här ser du de andra inläggen i detta öppna projekt.

Tack för att du läser! Vi ses snart igen!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *