Projekt kryddsajt – Uppdatering 1

Nyinkopt doman

Uppdatering av projekt ”kryddor”

Det känns riktigt roligt att ha satt igång detta projekt och jag skall se till att genomföra det med såpass bra genomlyssning som möjligt. Det finns många aspekter att ta hänsyn till när man sätter upp en sajt för att synas hos Google.se. Jag skall försöka att få min nya kryddsajt att synas för flera halvtuffa sökord med relativt stark konkurrens.

Uppstartsinlägget läser du här.

Flera saker att ta hänsyn till

Räknar man även in att sajten skall tjäna pengar åt en, så finns det en till uppsättning saker man bör tänka på. Du bör ju då använda dig av produkter, tjänster eller något annat du kan tjäna pengar på samt skapa erbjudande med dessa i eftersökta nischer på Google.se där folk söker och vill köpa dina produkter eller tjänster.

Allt spelar ju roll när det kommer till sökmotoroptimering och jag skall som sagt försöka att skapa ett bra och transparent projekt. Både vad gäller SEO men även inkomster.

Nyinkopt doman

Skaffa samarbetspartner

Eftersom jag själv arbetat i kryddbranschen tidigare, så har jag vissa känningar i den nischen och tänkte såklart använda mig av dessa kontakter vad gäller produkter att sälja via min nya sajt. Idag har jag pratat på telefon med en leverantör och jag hoppas att vi nästa vecka kan knyta ihop ett avtal vad gäller samarbete.

Det känns spännande och roligt! Är taggad inför framtiden med sajten och det är roligt att vara igång med den.

Jag tänkte bredda sortimentet framöver med såser och annat, alltså vara affiliate åt andra företag. Jag skall själv inte hantera en enda produkt är tanken utan låta leverantörerna arbeta med det och ägna mig helt åt webbplatsen samt att försöka få den att synas i kryddnischen.

Ytterligare domän inköpt

Jag fick ett tips via mail av en kollega i SEO nischen om att en till sökordsdomän var ledig och köpte den domänen igår. Har satt upp en minisajt där och vi får se hur jag skall hantera båda dessa domäner i nischen. Jag kanske kör två parallella sajter eller så slår jag ihop dem om ett tag. Vi får se hur det blir. Har inte bestämt mig än.

Tack för fint tips i vart fall! Har svarat via mail till dig.

Det finns ju vissa fördelar med två sajter, men det tar ju självklart mer tid att rodda två webbplatser än en. Vi får se som sagt! Det är en bättre domän egentligen än min nuvarande kryddor.biz domän. Den ser snyggare ut, men är även den en sökordsdomän som sagt. Den har en mer accepterad TLD.

Lista på saker att åtgärda samt utföra på sajten:

Det finns ju massor att göra när man skall få sajter att ranka som du vet och här är en liten lista på saker jag skall ta tag i med omedelbar verkan.

 • Göra en riktig sökordsanalys, den är egentligen aldrig gjord
 • Skapa en bra framsida
 • Skapa samarbete med första leverantören
 • Skapa produktsidor
 • Blogga om kryddor
 • Blogga om recept
 • Skapa texter som skall ligga i botten av första sidan
 • Skaffa länkar in mot sajten
 • Skapa bra navigering på sajten
 • Skaffa samarbetspartner vad gäller länkkraft
 • Unika texter vad gäller produkter som troligtvis är klara redan nästa vecka
 • Snabba upp sajten, minska laddtider

Detta är ett grovt utkast på de saker som behöver göras på sajten och jag har redan smugit igång med ett par av dem. Du kommer som sagt att kunna följa projektet här inne. Detta var:

Uppdatering av projekt ”kryddor”

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *