Affiliate frågor till Andreas Bylund – Affiliatemarknadsföring

Här möter du Andreas Bylund i en intervju om affiliatemarknadsföring.

Andreas är en känd person i affiliatekretsar i Sverige. Han har tidigare varit med här på sajten i en intervju om sökmotoroptimering. Länk till den intervjun hittar du längst ner i denna artikeln. Andreas går ibland under namnet Knatteante. Han driver ett antal affiliatesajter och har skapat sig en ”passiv inkomst” via dessa webbplatser. Han driver sina sajter på sin fritid och jag anser att han har en framgångsrik hobby! Här finner du mer om Andreas BylundAndreas Bylund

 Nu rockar vi loss med frågorna! 

1. Hur kom du på tanken att starta som affiliate?
Det var under gymnasiet jag kom i kontakt med internetmarknadsföring och även affiliatemarknadsföring. Det var en klasskamrat som tjänade några tusen varje månad genom adsense och jag blev genast intresserad hur han bar sig åt och började forska hur man gjorde. På den vägen är det.

2. Hur länge har du arbetat med affiliatemarknadsföring?
Jag har hållit på med affiliatemarknadsföring i olika former i drygt 4-5 år. Dock är det värt att tillägga att större delen är på hobbynivå, dvs. sitter på kvällar och helger och små jobbar med mina projekt bara för att dra in lite extra pengar.

3. Vad har du för syfte och med att vara affiliate? Vad har du för mål med dina affiliate sajter under 2013?
Mitt syfte som affiliate är att konvertera mina besökare till kunder till olika företag. Mitt mål med mina affiliatesajter under 2013 är att bygga upp ²riktiga² sidor/bloggar som faktiskt, på något sätt, medför något värde för mina besökare.

4. Hur har affiliatemarknadsföring utvecklats de senaste åren?
Det har nog vuxit en hel del. När jag började så var det många som körde på MFA (made for adsense) sajter och inte så speciellt mycket med affiliatemarknadsföring. Som jag har sett och uppfattat det så har det blivit mer affiliatemarknadsföring i olika former än vanliga klassiska MFA-sajter. Sen tycker jag att man hittar affiliatesajter som byggs upp på andra sätt som t.ex med produkt feeds. Vilket betyder att affiliates i olika former försöker hitta nya vägar att tjäna pengar vilket är roligt att följa.

5. Hur tar du dig an ett nytt projekt? Hur arbetar du med en ny sajt?
Det beror på vilket typ av trafikkälla jag kommer använda mig av för att driva trafik. Men eftersom denna blogg handlar om SEO så utgår jag ifrån att det är en hemsida som ska få trafik genom sökmotoroptimering (SEO). När jag startar en ny hemsida så har jag aldrig bråttom.

Jag börjar med att köpa en domän och fyller den med innehåll och sen låter jag den vara i några veckor. Sedan börjar jag riktigt långsamt bygga upp länkar med ”naturliga” ankartexter. D.v.s. inga ankartexter med innehåller ordet som jag vill ranka på utan mer ankartexter som t.ex ²domän.se², ²klicka här², ²läs mer här² osv.

Sen med tiden växlar jag upp tempot med länkbygget och skapandet av nytt innehåll på hemsidan. Sammanfattningsvis så har jag aldrig bråttom med något projekt, utan den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

6. Hur hittar du dina nischer? 7. Hur väljer du produkter att promota?
Jag utgår ifrån vilka affiliateprogram som finns tillgängliga. Sen tänker jag på hur jag ska kunna marknadsföra denna produkt eller tjänst på ett bra sätt. Ersättningen på affiliateprogrammet är inte något jag tittar på i första hand. Utan jag måste ha en klar bild på hur jag ska kunna tjäna pengar på det hela. Sen har jag några punkter som jag checkar av, som t.ex hur konkurrensen ser ut. Om jag känner att detta går att tjäna pengar på så kör jag igång bygger jag på därifrån.

8. Hur mycket arbete krävs för att driva din verksamhet? Har arbetet ökat eller minskat de senaste året?
Då jag har ändrat mitt arbetssätt markant senaste åren så har arbetet minskat en hel del. Så just nu är det inte många timmar jag behöver arbeta per dag. Dock betyder det inte att jag enbart jobbar några timmar per dag utan det är alltid ett heltidsjobb när man jobbar med affiliatemarknadsföring. Det är med passiv inkomst finns inte längre idag på samma sätt som många vill måla upp.

9. Vad använder du för inkomstmodeller?
Gillar lead-ersättning mest av alla tycker jag. Har nästan alltid jobbat med det i olika former så länge jag kan minnas.

10. Hur många sajter driver du idag? Skall du öka eller sänka antalet sajter under det kommande året?
Idag driver jag drygt 4-6 affiliate sajter och ska nog försöka få ner det till 2-3 som jag kan satsa på helhjärtat.

11. Vad är det tråkigaste med att arbeta med Tråkigt?
Vad är det? Finns så många delar i affiliatemarknadsföring så det blir aldrig tråkigt.

12. Vad är det roligaste med det?
Det roligaste är när man lyckas med en sida och man börjar tjäna pengar på det hela.

13. Arbetar du internationellt eller enbart med svenska sajter och produkter? Om du arbetar internationellt också. Vad är det för skillnader?
Arbetar enbart svenskt då jag tycker det enklare att marknadsföra på sitt eget språk.

14. Vad använder du för olika former av trafikdrivande strategier för att få besökare till dina sajter?
SEO/PPC

15. I vilken storleksordning ligger inkomsterna från din affiliate verksamhet?
Ingen kommentar

16. Vad har du för tips till andra personer som driver affiliate sajter? Vad gör de oftast för fel och vad skall de fokusera mer på?
Gör det inte så spammigt som många affiliates gör. Utan bygg något som inte sticker i ögonen på besökaren direkt när de kommer till din Sida.

17. En nybörjare som skall starta igång sin egen affiliate verksamhet. Hur skall han börja? Vad skall han tänka på?
Börja med ett projekt och ge 110% på den sidan och ta inga genvägar. Då kommer du aldrig lyckas på riktigt. Utan fokusera på att bli bäst i den nischen du väljer börja i.

18. Vad kan man göra för att säkra sin verksamhet inför framtiden?
Jadu, om någon kan svara på den frågan hur man kan säkra sin affiliateverksamhet så skulle jag gärna vilja höra det. Det finns så många saker som kan gå snett som affiliate. Affiliateprogrammet kan stänga ner, de slutar betala dig osv. Lästips till dig som vill läsa mer om affiliate och deras säkerhet hos Disruptive.nu och även på Knatteante.se

19. Vilka branscher skall man satsa i och vilka nischer skall man undvika?
Ja, försök undvika mina nischer 😉 Nej, men det finns inga nischer som man bör eller inte bör satsa på. Utan det man får göra är att vända till sig och fråga vad du skulle kunna tjäna pengar på.

20. Avslutningsvis. Ge oss dina tre bästa tips för att skapa sig en inkomst med affiliatemarknadsföring?
1) Hitta en nisch
2) Sätt upp en plan hur du ska lyckas
3) Kör!

Tack Andreas för att du ville vara med här och svara på mina frågor om affiliatemarknadsföring.

Du läsa mer om affiliate hos Andreas Bylund på hans personliga blogg.

Hans personliga blogg innehåller bra information om affiliatemarknadsföring.

Du kan även läsa intervjun som jag har gjort med Andreas om SEO här.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

2 reflektioner på “Affiliate frågor till Andreas Bylund – Affiliatemarknadsföring

 1. John Adams säger:

  Tck Andreas och Petter för inlägget, intressant mycket att hänga på i denna intervjun, affiliatemarknadsföring är inte lätt som jag hade för mig för ett år sedan, på två månader har jag gått igenom alla mina projet för att göra om saker och ting, det är alltis uppskattat med tips och råd innan man sätter igång.

  wish i knew better hjälper inte mycket senare i resan.

  tack igen för en bra intervju.

  • Petter Hedman säger:

   Hej John!

   Tack själv för att du tar dig tiden att läsa och kommentera här inne på sajten.
   Det är kul att såpass duktiga personer vill vara med och bli intervjuade.
   Det är de som är stjärnorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *