Är de allra värsta hoppen i SERP över redan?

Kryddor Online Sverige

Sajten stabiliserar sig lite nu

Kryddsajten som jag arbetar med i det öppna projektet som presenteras här inne på denna sajten är i full gång som du kanske vet om du följt de tidigare inläggen här inne. Senaste inlägget beskrev hur det hoppade riktigt mycket i SERP från platser runt 100 till plats 25 för det största sökordet. Du kan läsa det inlägget här.

Det hoppar lite mindre nu

Jag vet egentligen inte om de stora skutten som sajten tog för någon vecka sedan är över nu, men jag tror faktiskt det. Jag gjorde ett par förändringar på framsidan av kryddsajten och gjorde lite andra saker som spelade in och det var förmodligen därför det hoppade så extremt mycket under en vecka eller så.

Man kan ju absolut få dessa svängningar av helt andra orsaker, som du säkert vet. SEO är ju en halv vetenskap om man skall vara petig, men i detta fallet så var det ju relativt självklart att det berodde på vissa saker och några av dem är nu åtgärdade. Se föregående inlägg om vad jag gjort. Följ länken i inledningen här ovan.

Från plats 15+ till plats 8

Vi har siktat in oss på ett flertal sökord såklart och ett av dessa är ”kryddor online” och nu har vi gått in på förstasidan av Google.se för denna sökordskombination vilket är riktigt roligt! Vi har ju precis startat arbetet med sajten och är riktigt glada för alla framgångar!

Kryddor Online Sverige

Bild: Screenshot moz.com

Här ovan ser du en Screenshot från Moz.com och deras gratisverktyg för SERP koll. Jag har själv varit ute i inkognitoläge i Google nyss och kollat och då låg faktiskt sajten som nummer 8 i SERP för ”kryddor online”.

Numera uppdateras ju mobilsöket snabbare än datorläget för Google och det hoppar säkert lite på båda ställen ett tag framöver.

Sajten funnits live i 1 år

Kryddsajten har funnits i Google index under ca 1 år utan att vi gjort något alls med den förutom en eller två inlägg kan man säga. Detta hjälper ju till lite nu när vi väl gasar på med både inlägg och kraft in till sajten. Just tiden en sajt har funnits till spelar ju en liten roll för ranking. Vi arbetar med inlägg och har en mängd inlägg som skall komma ut med en jämn takt framöver är tanken.

Vi skall föda Googleapparaten med blogginlägg under lång tid. Jag har ju även gjort klart med ett par samarbeten inom kryddbranschen så vi skall även presentera kryddburkar och påsar på sajten efter sommaren är det tänkt. Vi skulle gärna ha haft butiken på plats nu, men det går inte tyvärr av andra orsaker som vi inte styr över, men vi sätter upp kryddförsäljning så snart vi kan!

Vad har hittills gjorts?

Som jag nämnde så har vi skapat inlägg och skapat samarbeten, som ännu inte kan visas på sajten, men de är i vart fall skapade och skall sjösättas inom en snar framtid hoppas jag.

  • Just nu finns 25 blogginlägg på sajten. Flera med en hälsosynpunkt av kryddor
  • Skapat ett par länkar mot sajten
  • Ordnat H1
  • Snyggat till rubriker och H2:or i inläggen
  • Byggt på flera inlägg med mer information
  • Gjort en bra sökordsanalys som vi numera arbetar med
  • Skapat 3 samarbeten som kommer visa sig på sajten efter sommaren
  • Mer fokus på hälsoeffekter av kryddor och örter under en period
  • Gjort egen research på kryddor och örter. Grävt i nischen och erhållit mer egen kunskap. Kunskap som kommer visa sig i form av mer informativa inlägg på sajten

Som sagt. Jag tror faktiskt att de största hoppen är över vad gäller SERP nu, men man vet ju aldrig. Saker kan hända på vägen av olika anledningar, men som sagt. Just nu ser det bra ut. Följ gärna det öppna projektet här.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *