Besökare till kryddsajten just nu i skrivande stund

Besokare webbsajt

Hur går det med besökarna i kryddprojektet?

Mitt kryddprojekt går sakta framåt och jag producerar nya inlägg som skall passa in bland kryddor, smaker och annat som rör nischen. Jag kommer under hösten addera med lite bredare inlägg som rör kryddor vad gäller hälsa och annat som rör matlagning. Det känns inspirerande och skall bli kul att se vad det kan ge. Projektet skall vara kul, inte bara ur SEO vinkel. Utan givande på flera plan.

Besöksantalet ökar under juli månad

Besöksantalet har ökats lite denna första månad som detta projekt har varit igång. Innan jag satte igång så var det en liten men jämn ström med besökare som hittade till sajten och speciellt till ett av inläggen som finns presenterat på sajten. Detta inlägg stod för ca 61% av trafiken eller så.

Förra månaden var det 329 unika besökare som hittade till sajten och av dessa var det som sagt ett inlägg som stod för 61% av trafiken. Det är ju fint att man har ett inlägg som fångar många sökord och trafik, men det är inte bra om man blir bortrankad eller att Google gör någon förändring i SERP och tar den platsen själv i sökresultatet för då sjunker ju besöksantalet rejält till sajten. Sidvisningarna under juni månad var 457 stycken.

Trafik kryddor juni 2017

Nu i Juli månad ser det lite annorlunda ut vad gäller fördelningen av besökare och det populäraste inlägget står för ca 30%. Besöksantalet till inlägget har inte minskat utan ligger på en jämn nivå. Detta betyder ju att de andra inläggen jag har skapat under juli månad har fångat lite besökare till sajten. Trafiken är minimal, men den skall ju växa under det kommande året med hjälp av fler inlägg, bättre SEO, samarbeten, länkar och annan digital marknadsföring.

Trafik under juli månad 2017

Hittills i juli har trafiken ökat om man jämför med de föregående månaderna. Konstigt vore det annars. Jag har ju skapat inlägg och ett par länkar samt lite buzz på seo-forum.se där du kan se kommentarer och annat som sker i tråden om det öppna projektet.

Vi skall ju fortsätta att arbeta med seo under hela projektet, så vi även får in alla de som verkligen söker att köpa kryddor eller andra närliggande produktsortiment som jag tänkte bli affiliate för. I skrivande stund har det varit ca 380 unika besökare på sajten i juli månad.

Det är inte alls mycket, jag vet, men vi ökar sakta just nu denna första månad. Sidvisningarna under juli månad hittills är 728 unika. Folk bläddrar mellan sidorna och de kikar på 2 sidor i genomsnitt per besökare just nu.

Trafik kryddor juli 2017

Månaden är ju inte heller över och jag tror att vi kan öka på med 25% fler besökare sista veckan nu i juli innan månaden är slut. Sommaren är vanligtvis en lite trög månad för alla webbverksamhet med undantag för nischer som alltid ökar sommartid beroende på vilka sökord man arbetar med.

Tills nästa sommar, när sajten har mer kraft och fler inlägg så kan vi ju sikta på att skapa lite mer trafik vad gäller grillkryddor, grillverktyg samt andra saker som folk söker efter på webben sommartid. Jag skall göra en genomförlig sökordsanalys inför nästa sommar. Så kanske jag kan vara med i det racet lite mer.

Jag gör en editering här vad gäller den slutgiltiga trafiken för juli månad så snart månaden är klar.

10 000 besök per månad blir en rejäl utmaning

Att nå målet med tio tusen besökare per månad för kryddsajten kommer verkligen att bli en stor utmaning. Målet är just nu väldigt långt borta, men jag skall göra vad jag kan under det kommande året för att det skall funka. Höga mål sporrar ju till arbeta hårt/smart och jag ser fram emot vissa milstolpar på vägen mot mer trafik.

Jag kommer att bredda arbetsytan om man så säger med fler trafikdrivande kanaler med tiden. Just nu arbetar jag ju enbart med SEO för Google.se men snart skall jag satsa på Youtube, Instagram samt Facebook är tanken. Den största satsningen kommer dock alltid att ligga på SEO. Det är där jag kommer lägga mitt krut. Det är sökmotoroptimering som jag gillar mest och det arbetet som ger mest valuta för tiden/pengar på lång sikt.

Breddning med andra produkter utöver kryddor

Jag kommer förmodligen att bredda sortimentet på produkter inne på sajten när jag väl kommit igång med webbutiken där. Jag har ett par andra produktkategorier som kan passa vad gäller matlagning samt närliggande nischer. Vi får se hur det utvecklar sig med tiden.

Det finns inte så många aktörer vad gäller affiliate för just kryddor, som är renodlade mot just det, men det skall nog gå att hitta ett par bra samarbetspartners utöver min kompis som har egen kryddfirma. Gymgrossisten har ett mindre men fint kryddsortiment och dessa tänkte jag promota.

De säljer Flavor God krydda. Flavor God är ett bra märke ur näringssynpunkt och de innehåller endast fina råvaror.

Fler samarbeten skall knytas ihop och jag har redan börjat att promota ett par affiliate produkter via Adtraction. Det skall bli spännande att se om jag kan skapa försäljningar via dessa länkar. Vi får se. Jag rapporterar såklart framöver hur allt går med inkomster och nya inkomstmöjligheter. Det är ju en del i det öppna projektet. Att jag skall jaga reda på saker att promota och sälja samt sedan redovisa även dessa saker här inne på denna sajten.

Breddning vad gäller nischer hos Google

Breddningen av sajten kommer ju även att innefatta nya kategorier vad gäller produkter och texter utöver just kryddor, som alltid kommer vara huvudnischen. Sajten har ju ändå sökordet i domänen samt det är där mitt huvudintresse vad gäller matlagning ligger och så även mina närmaste kontakter/kompisar inom matlagningsbranschen.

Det kommer dock att vara naturligt att bredda sajten med lite hälsoinriktning just för att mitt eget intresse för nyttig mat och matlagningsprodukter ökar hela tiden under projektets gång. Det är jättekul för min egen skull måste jag säga. Jag hittar hela tiden nya saker som är bra både för maten samt kroppen. Detta skall jag såklart använda i kommande artiklar.

Tack för att du följer projektet och att du har orkat läsa ända hit. Vi ses snart igen!

Via länken kommer du så småningom hitta dina kryddor online.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *