Kryddsajten hoppar i sökresultatet – SERP

SEOtest Sokmotorkonsult

Det rör rejält på sig i SERP just nu

Jag håller ju på med mitt öppna projekt om ranking av min kryddsajt och det rör rejält på sig i SERP för den just nu kan jag säga. Den hoppar mellan plats 89 och plats 26 på sökordet ”kryddor”. Det är rejäla skutt och detta beror ju på att jag har satt igång att arbeta med sajten men även att Google inte vet vart den skall ligga i sökresultatet än.

Svårt att säga vad det specifikt beror på

Jag känner att det är svårt att peka på något specifikt varför det rör på sig så mycket, men det beror ju självklart på flera saker, då jag har skapat flera olika saker samtidigt inne på sajten och även utanför sajten. Det är roligt att den rör på sig tycker jag och det känns lovande inför framtiden. Den har ju en del trafik redan nu in till sig och den rankar redan på ett par hyfsade sökord. Det känns hoppfullt, om man så säger.

Hoppande SERP

Bild: Google.se 

Jag har gjort en del förändringar inne på sajten och det finns många fler att göra för att allt skall bli så optimalt som möjligt. Flera inlägg har skapats. Jag har även erhållit ett par länkar, med bra inlägg på andra sajter, som länkar in mot sajten, så det finns flera olika faktorer, som spelar in.

SEO test hos Sokmotorkonsult.se

Jag gjorde deras SEO test och det var alldeles utmärkt att jag gjorde det för jag såg direkt att jag hade ett par saker jag måste rätta till för att det skulle närma sig 100 poäng, som är max på deras test. Nu har jag 98 poäng tror jag, men det finns mycket att göra för att sajten skall bli så optimal det bara går. Som du vet, så tar ju sökmotoroptimering av en sajt aldrig slut, utan det finns alltid saker att putsa och fila på.

SEOtest Sokmotorkonsult

Bild: Sokmotorkonsult.se

Detta test är en bra förhandsvisning om vad som är gjort på en sajt, men även vad du kan tänkas behöva fixa till för att du skall få såpass bra synlighet som möjligt för det sökord du valt. Det finns mer gedigna test på webben, men detta är ett bra förstahandsval för att få lite koll på hur du ligger till. Testet gör du via Sokmotorkonsult.se 

Vad har gjorts de senaste dagarna?

  • Lagt in en H1 på förstsidan
  • Skapat ca 10 inlägg
  • Erhållit länkar från 3 olika domäner
  • Ökat trafiken på ett par inlägg genom att bättra på titlar och underrubriker
  • Skapat en delad textmassa på förstasidan längst ner
  • Flera andra mindre förändringar
  • Skapat flera kategorier inne på sajten
  • Byggt på det bästa inlägget med många fler kryddor

Detta är inga stora megaförändringar men att jag inte hade en bra H1:a på förstasidan spelar såklart roll för rankningen! Vi får se vart den stabiliserar sig nu med dessa förändringar för vidare klättring uppåt vad gäller besökare och ranking. I nästa inlägg skall jag redogöra för besöksantalet och annat nytt som händer!

Vill du följa projektet från start eller läsa de andra uppdateringarna, så gör du det via denna länken till SEO projekt. Så, nu vet du lite mer om varför det:

Det rör rejält på sig i SERP just nu

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *