Intressant observation gjord på Google+

Google+, Buzz och länkar i rubriker hos sokmotoroptimering24.se

Om du använder Google Reader och Buzz kan du dela dina blogginlägg så att de visas i din profil under Buzz. Du lägger till din bloggs RSS-flöde som prenumeration i Reader, sedan kan du i Reader välja att dela inlägget. När du sedan delar inlägget visas det under din profil och Buzz. Inte så märkvärdigt egentligen, men det är här det blir lite spännande.

Jag delade ett inlägg idag där jag i den första rubriken <h2> i inlägget, överst på sidan hade skrivit ett domännamn, utan http://, alltså bara doman.com. När jag sedan tittade under Buzz i min profil på Google+ så visades inlägget snyggt och prydligt. Då ser jag att doman.com i rubriken på inlägget jag delar har blivit en länk, utan att ha http:// före. Det som är ännu mer intressant (tycker jag) är att rubriken i Google+ är dels <h2> samt att länken som blivit av doman.com dessutom är dofollow!

Ni kan själva se hur det ser ut i min profil under Buzz.

Jag undrar nu om det är det någon annan som gort denna observation?
Vad tror ni detta kan ha för betydelse för sökmotoroptimering?
Kommer vi att få se en massa blogginlägg med domännamn i rubrikerna?

Stefan

Jag heter Stefan Johansson och har arbetat mot webben i ett antal år. Tanken med den här bloggen är att dela med mig av tips och råd när det gäller SEO, eller sökmotoroptimering som det kallas på svenska. Förutom att blogga om sökmotoroptimering driver jag företaget <a href="http://dreamrooms.se" title="Dreamrooms webbproduktion och e-handel">DreamRooms</a> tillsammans med min hustru.

9 reflektioner på “Intressant observation gjord på Google+

 1. Albin Stööp säger:

  Jag tror det kan ha en positiv faktor rent SEO-mässigt i med att det är en länk som delas. Det spelar nog ingen större roll att det är dofollow i detta fall men faktum att en länk från Googles egna sociala nätverk delats är nog positivt.

  • Stefan Johansson säger:

   Tack för synpunkterna!
   Det ska bli spännande att se vilka effekter det får på sökmotoroptimering.

 2. Fredrik säger:

  Mycket intressant observation. Jag tror att många kommer att använda sig av detta när det blir allmänt känt. Ska själv testa och se om det går att dra några slutsatser av det.

 3. Daniel säger:

  Tack för tipset, detta skall testas omgående! En länk är ju alltid en länk och dofollow från Google gör ju inte saken sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *