Mitt träningsexperiment ur en SEO vinkel

Sokmotoroptimering traningsblogg

Jag har börjat att träna igen och bloggar om det

Till och från så har jag tränat hela livet. Jag har varit allt från riktigt vältränad till att vara rätt tjock faktiskt. Nu har jag tränat styrketräning och vardagsträning sedan i början av januari 2017 och nu har jag verkligen landat i denna sköna träning.

Varför jag skriver om det här är för att jag har börjat att blogga om det på en av mina sajter, Träningsprogram.org och jag började att arbeta med sökmotoroptimering för ett tag sedan på den sajten och tänkte se hur pass långt jag kan ta min träning och så även sajten i sökresultaten.

Jag har ägt sajten under flera år, men egentligen inte gett den någon ärlig chans att växa och bli riktigt bra. Vi skall se om jag kan lyckas nu med detta nya fokus vad gäller dels träningen men även såklart vad gäller sajten. Du kan följa min träning i min ”träningsdagbok”.

Sokmotoroptimering traningsblogg

Ur seo synpunkt finns det mycket att arbeta med

Det finns nästan alltid saker att arbeta med på en sajt ur seo synpunkt. Just min träningssajt har mycket övrigt att önska och det finns en mängd saker att göra för att den skall bli riktigt bra. Jag håller på att skapa en Todo list för att få koll på vad jag skall arbeta med under våren och jag skall presentera den här inne när den väl är klar.

Lista just nu:

Göra en riktig sökordsanalys – Djupanalys – Hitta enkla söktermer med låg konkurrens

Bygga på befintliga inlägg och sidor – Finns massor att göra här

Kolla brutna länkar

Skapa en bra struktur

Skriva fler nya inlägg och publicera dessa – Långa informativa inlägg med bilder och videos

Se vilka inlägg som verkligen ger trafik och skapa fler runt dessa sökord – Skapa små kluster av inlägg

Skapa länkar – Eller rättare sagt – Erhålla relevanta länkar in till sajten

Det finns mycket annat att arbeta med, men detta är en bra början. Finliret får vänta. Jag sätter igång med listan här ovan till att börja med.

Du får självklart följa

Mitt träningsexperiment ur en SEO vinkel

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *