Blogga mera – Öka aktiviteten på din sajt

Blogga mera

Ökad aktivitet ger ökad synlighet!

Jag har flera gånger tjatat om att man skall hålla igång sin blogg för att skapa så mycket synlighet det bara går både vad gäller Google och i sociala medier för sig och sitt företag. Allt för att man skall tränga igenom bruset. Få sin röst hörd! Arbetar du med ditt företag och vill synas på Google i det organiska söket så är ju en blogg det perfekta vapnet för att verkligen ta många fina positioner på många olika söktermer i din nisch.

Långsiktiga mål med din sajt

Jag har själv haft full fart mellan varven med skrivandet för att sedan helt lägga av med bloggandet. Jag har hela tiden skrivit, men inte på en sajt. Inte med ett riktigt bra långsiktigt mål. Detta skall jag nu försöka att ändra och skapa mer kontinuitet vad gäller bloggandet igen.

Blogga mer

 

Det ger så mycket både vad gäller synlighet men även en inre tillfredsställelse på ett speciellt sätt. Jag älskar när fingrarna flyger över tangenterna och man känner det där speciella flytet. Det är så jäkla skönt!

Jag skall själv sätta upp långsiktiga mål nu vad gäller ett par sajter och bloggandet på dessa. Denna sajten du befinner dig på nu skall vara med i den beräkningen och jag skall blogga mer frekvent och på ett kontinuerligt sätt.

Toppa sökresultatet med bloggen

När jag skrev som allra mest då låg jag i toppen av sökresultatet för ordet sökmotoroptimering. Då kom det ut ett inlägg per vecka tror jag. Det tempot kommer jag inte hålla nu men det skall absolut skrivas mer frekvent som sagt. Mina mål gäller som sagt även ett par andra sajter och jag har skrivit ett schema där jag ser vad som skall göras och när det skall göras. Den enkla noggrannheten har jag inte haft förut, utan förlitat mig på inspirationen vad gäller skrivandet. Ett naivt sätt kan jag se nu.

Jag tror även att många företagare arbetar på samma sätt. Jag menar att de arbetar utan att ha ett bra mål med sin sajt. De har ingen riktning vad gäller sitt bloggande eller några mål vart de vill ta sig. Sätt upp tydliga mål med din sajt och ditt bloggande. Avsätt tid varje vecka för skrivandet.

Aktivitet ger fördelar

Jag läste nyligen en bra text i detta ämnet av Magnus Bråth. Du kan se bloggposten här. Han uppmanar alla företagare att hålla sitt bloggande igång. Att hålla ut och inte ge upp. Det har gett honom många fördelar i sitt företagande. Just det att han hållit igång sina bloggar så de fått växa och bli riktigt stora efter flera års bloggande. Magnus vet absolut vad han pratar om. Han lever som han lär vad gäller skrivandet.

Skapar du kontinuerligt riktigt bra bloggposter, så blir du ju en kändis i ditt segment. Det är ofrånkomligt. Jag själv bloggade frekvent om vår flytt till Teneriffa på sajten, Resa till Spanien. Den sajten gjorde att vi fick bostad, arbete och kompisar när vi kom ner till ön. Den sajten plogade liksom vägen för oss och jag blev en kändis i svensklägret pga att jag bloggade om flytten, livet där nere samt annat som var relevant för de som tillbringar sin tid nere på Teneriffa.

Jag blev ju även känd inom SEOnischen med hjälp av denna sajten när jag för några år sedan gjorde ett antal intervjuer med aktiva sökmotoroptimerare i Sverige. Det var en uppskattad aktivitet. Jag hade dock inget egenintresse av att bli känd då utan det blev jag på köpet. Jag var ute efter att få veta mer om folk i branschen. Så enkelt var det.

Jag fick även ett flertal uppdrag och även fast jobb pga av bloggandet här inne på sajten, så jag rekommenderar verkligen alla att skriva arslet av sig i sin nisch. Det ger så mycket på alla fronter att vara aktiv.

Fortsätta blogga

Jag skall som sagt hålla facklan uppe nu och fortsätta blogg här inne på sajten. Jag har ett schema som sagt och har flera bloggposter klara för att publicera den närmaste tiden. Känns riktigt bra! Se till att du själv skapar bra material som du kan dela med dig av för att få ut ditt budskap samt skapa mer synlighet för dig och ditt företag. Det är självklart lika bra att du bloggar som fasen om du är privatperson.

Kör hårt nu på din egen sajt och öka aktiviteten! Jag tackar Magnus Bråth för inspirationen till att skriva denna bloggpost och kraften att köra igång igen!

Blogga mera – Öka aktiviteten på din sajt

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *