Starta personlig blogg med ditt namn

Skapa dig en personlig webbplats som bär ditt eget namn

Det är riktigt bra att ha sitt eget namn som personlig sajt tycker jag. Jag hade en webbplats i mitt eget namn, Petter Hedman, tidigare, men missade att förnya domänen i en för vår familj stressig period i livet. Det var kostsamt för min egen del att förlora min personliga blogg/webbplats.

Inte rent ekonomiskt, utan för att jag hade lagt ner mycket tid på att skapa den bloggen samt det var ett flertal personer som länkade in till webbplatsen från sina egna sajter.

I denna artikel skall jag visa på fördelar med att äga och driva en personlig webbplats, som bär ditt eget namn. 

 

Den gamla sajten, med Petter Hedman, i domännamnet blev en ”pillersajt” och det var naturligtvis inte min mening att det skulle bli så på något sätt.

Jag har inte försökt att få tillbaka den domänen, men jag gick snabbt ut på Twitter, Facebook och på seo-forum.se med att min gamla relativt kända personliga sajt faktiskt hade blivit snappad och hade en ny ägare.

Jag fick både ris och ros från SEO folket, men jag ville vara helt öppen med att jag tappat kontrollen över domänen. Ris för att jag tappat domänen, som folk länkade till, men även ros för att jag gick ut öppet och talade om hur det låg till.

Nu har jag en ny personlig sajt, PetterHedman.se, där jag kommer att skriva om flera olika saker, som inte passar in på denna webbplats om sökmotoroptimering och Internetmarknadsföring. Den är alldeles nyss uppstartad, så det finns inte mycket information där än.

Just nu rankar den på plats 42 i skrivande stund. Vi får se hur pass lång tid det tar innan den når in på topp 10 på Google för mitt namn.

 

Det finns många fördelar med en egen personlig webbplats på Internet.

 

– Gör dig själv sökbar på Internet

Att vara sökbar och helst toppa Google för sitt eget namn är riktigt bra ur många synvinklar. Det finns massor av fördelar att vara etta på Google för sitt namn. Du står då i fokus för arbetsgivare, kunder, potentiella uppdragsgivare etc.

Riktigt bra att själv styra vad som syns i toppen för sitt eget namn och att folk då enkelt kan hitta det via tex Google.

– Visa upp de sidor av dig själv du vill visa upp

En egen webbplats är en potentiell annonsplats för dig och du kan framställa dig på det viset du vill bli sedd och på det sätt du vill bli uppfattad på. Se till att det du förmedlar stämmer överens med verkligheten, så att du i framtiden inte behöver förklara något.

– Utveckla ditt skrivande

Du blir bra på det du tränar på. Skriver du ofta med en ide om att bli bättre på att just skriva och formulera dig, så kommer du att bli just bättre på att skriva. Att kunna skriva snabbt och lättförståeligt är en riktigt bra egenskap idag när så många arbeten innefattar någon form av datorhantering. Även bra att kunna formulera sig och vara aktiv med sina tangenter. Tangenterna kan förflytta berg om de används rätt.

– Du bygger ditt varumärke

En av de stora fördelarna med att ha en webbplats av den personliga stilen är att du bygger hela tiden på ditt eget varumärke. Ibland kan jag känna att ordet varumärke, speciellt personligt varumärke, är uttjatat och sönderdiskuterat, men det är verkligen vad du bygger med en personlig blogg.

Jag har själv fått arbete via min personliga blogg och jag vet att arbetsgivare gärna kollar in dig om du har en webbplats. Håll din personliga webbplats seriös och skriv om sådant som verkligen intresserar dig och som du har passion för.

– Du breddar ditt kontaktnät med likasinnade via din personliga blogg

Gillar du tex SEO, webbdesign eller något helt annat som knyppling, så kommer du komma i kontakt med likasinnade om du driver en privat och personlig blogg och bloggar frekvent och passionerat om det ämne du gillar. Det kommer naturligt. Bloggen är ett bra sätt att hitta folk som gillar samma saker som du själv gör.

– Du kan självklart ha med ditt CV på din personliga blogg

Lägg ut en flik med ditt personliga CV på din blogg, så kommer folk absolut att snabbt och enkelt kunna se vad du har för erfarenheter om du skall till att anställas eller om folk bara skummar igenom din blogg. Alltid bra att ha med CV om man vill höras och synas lite extra när du är arbetssökande eller bara för att folk verkligen skall kunna snappa upp vad du har arbetat och gjort tidigare.

Detta var några av alla de fördelar som du vinner när du har en personlig blogg med ditt namn.

Se till att starta upp en personlig blogg om du inte redan har en!

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *