Mitt reseprojekt – Enkel resesajt – Reseblogg – enkel SEO

Jag jobbar på mitt reseprojekt

Jag har arbetat med en egen personlig resesajt en period och tanken är att den skall blomma ut under 2015. Denna personliga reseblogg skall växa under vår flytt till Spanien. Många vill följa hur det går där nere på Teneriffa. Den är helt reklamfri och resebloggen började egentligen som en personlig blogg för vår resa till Spanien och Teneriffa, som vi gjorde i november 2014.

resa till Spanien

Tryck på bilden för att förstora den.

 

Jag har dock detta reseprojekt varmt om hjärtat och jag grunnar allt ett par gånger i veckan vad jag skall göra med den resesajten.

Det kommer att visa sig under den närmaste tiden tror jag. Det finns ett par vägar att ta och jag tänkte att ta EN av dem.

– Bygga vidare med personlig touch på resbloggen

– Bygga en resesida över Spanien, mer seriös resesajt

– Bygga allmän sida om Spanien, ren informationssida om Spanien

Varför jag tog upp denna resesajt överhuvudtaget är att jag älskar Spanien som land och den hade redan en historia på webben när jag köpte domänen på en domänrea förra året. 10 kronor kostade domänen. Bra pris.

Jag tror att jag under halva 2015 kommer att fortsätta att blogga privat på resatillspanien.nu. Det är så roligt att bara få skriva.

Det är så roligt att skriva om vår flytt till Los Cristianos som skall ske alldeles efter sommaren i år. I augusti bär det av till södra Teneriffa och det är skönt att skriva av sig om sånt man känner inför flytten och sånt man kan tänkas inspirera andra med.

Det har varit rätt bra med trafik inne på sajten sedan starten i oktober 2014. Inget snack om det för att vara en helt ny sajt för mig samt att den bara har varit en personlig resesajt. Den sida som dragit mest trafik på slutet är helt klart inlägget om hur man får råd att resa mera.

Till en början så använde jag Facebook flitigt för att driva trafik till sajten. En tid kom trafiken endast från Facebook faktiskt.

Nu har trafiken börjat att komma via Google och via den sökmotoroptimering som jag har tillfört. Inget speciellt svårt utan vanlig SEO som vem som helst kan skapa. Oavsett om du har en enkel resesajt/reseblogg eller annan form av webbplats/hemsida.

Det som har hjälp mig i starten är ju att det redan fanns länkar till sajten och att den hade en viss kraft vid starten. Detta hjälper ju till, som du säkert redan vet.

Jag har en förhoppning om att kunna skriva mer om resor, vårt liv nere i Los Cristianos på Teneriffa och annat spännande om Spanien på sajten och tror att den går en ljus framtid till mötes.

Det har som sagt varit skönt att skriva av sig vad gäller resan vi gjorde i november och den kommande flytten ner till Teneriffa, men även skönt att bara skriva.

Att se sajter ranka upp mot toppen på Google är en av mina hobbys och det har även varit roligt denna gång. Jag gillar även att bara leka på webben och göra det jag själv tycker är roligt. Därför jag bytt inriktning och nischer så ofta under de år jag pysslat med webben.

Jag vill numera göra det jag själv tycker är roligt vad gäller sökmotoroptimering.

Har du själv någon resesajt du rekommenderar, driver själv eller vill göra länkbyte, så hör gärna av dig via Twitter, som du hittar uppe till höger eller lämna en kommentar här nedan, så tar vi kontakt.

Det kommer fler uppdateringar om mitt reseprojekt och SEO här inne inom kort

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *