Rapport 1 på test av 21 tips från Starta-blogg.se

Nu har jag kört igång testet med min webbplats

Jag startade direkt med att testa de strategier som jag hittade på Starta-blogg.se. De 21 tipsen som skall driva bra mycket mer trafik till min utvalda testblogg och som jag skall testa under 3 månader. Du kommer att få se vilken sajten det är i det sista blogginlägget jag gör i testet om ca 3 månader här inne på denna sajten om SEO.

Delat På Facebook i relevant grupp

Klicka på bilden för att förstora

1. Jag delade sajten på Facebook i en relevant grupp för sajten för första gången

Den fick direkt mer trafik och det skapades en diskussion om den behövdes eller inte. Om det verkligen behövdes en till sajt i samma segment. Det gör det absolut, men en kvinna ville skydda sin egen nisch, så hon attackerade mig, men de övriga inne på Facebookgruppen hejade på och kom med tips och råd. Man skall inte lyssna på alla belackare, så jag fortsatte med testet.

Trafiken ökade markant av denna delning på Facebook.

2. Jag förbättrar alla de existerande blogginläggen

Det finns 21 stycken blogginlägg på sajten och jag skall först optimera dem med mer information. Fler bilder och videos där det går att få in en relevant video. Sedan skall jag sätta igång att skapa nya blogginlägg.

Jag bygger om visa av inläggen och lägger till H3 H4 och skapar på så sätt underrubriker samt skapar sökord i H1 samt bygger om blogginläggen med mer text.

Har just nu skrivit om ca 80% av alla blogginlägg. Speciellt de som redan drog trafik. Allt enligt starta-blogg.se.

Förbättra det som redan fungerar och ta din sajt till ännu bättre resultat.

3. Jag skapar fler blogginlägg som verkligen är byggda efter att nå högt upp på Google snabbt

Blogginläggen skall dra trafik genom att vara sökordsinlägg med fokus på att enkelt ranka upp högt på Google. Liten konkurrens och sökningar är kriteriet. Det skall gå snabbt i denna fasen för att det skall bli så stor skillnad som möjligt med så liten och hastig insats som möjligt.

Det skall självklart vara av värde allt jag gör då denna sajt jag gör testet på är tänkt att bli en bra sajt i långa loppet.

Värde till besökaren är tanken med allt jag gör på sajten.

4. Jag tittar på de andra sajterna i nischen och tar lärdomar av dessa

Jag kollar upp de andra sajterna med olika former av seo verktyg, länken går till min egna sida här inne på denna sajt om seo verktyg. Med dessa verktyg kan jag relativt enkelt se vilka inlägg de andra i nischen får sin trafik ifrån.

Vilka blogginlägg de andra sajterna i den valda nischen som rankar högt på Google och hur pass mycket trafik de kan tänkas få därifrån. Jag skapar efter denna check egna blogginlägg med samma/liknande sökord och varianter av dessa sökord, som de andra i nischen har tagit positioner på.

Naturligtvis skall det vara relevanta inlägg samt bra för min sajt. Annars avstår jag.

Resultat hittills:

– Trafiken har ökat. Redovisas i kommande blogginlägg

– Kännedomen om sajten för relevanta besökare har ökat

– Sajten har hoppat upp 2 placeringar på Google för sitt primära sökord/sökfras

 Nu fortsätter jag med mitt starta-blogg.se testprojekt!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *