Rapport 2 av Starta-blogg.se test av 21 trafikstrategier

Uppdatering av Starta-blogg.se´s test av 21 trafikstrategier

Det har gått ca en vecka sedan jag började med mitt test av de 21 strategier som strata-blogg.se har på sin sajt. Det finns många fina tips och råd på den sajten om hur du skall driva trafik och jag valde att använda mig av några av de 21 tips som de har i en specifik artikel.

 

Här kan du läsa om testet – Om hur det startade

Här kan du läsa första rapporten – Rapport 1 av testet

Här nedan ser du dagens uppdatering av testet:

– Jag har uppdaterat designen på den berörda webbplatsen

Jag skapade en ny design på sajten och det har gjort mycket. Tror jag nämnde det i den tidigare uppdateringen av detta test i rapport 1. Det mottogs med positiva reaktioner. Bilder och bra text är alltid viktigt, men speciellt i denna nischen känner jag.

– Trafiken har ökat. Har samma trafik på en vecka, som det var på en månad tidigare.

Trafiken har som sagt ökat till sajten och det är ju kul, då det är meningen med hela detta test. Jag tror att de verkligen effekterna kommer att komma om ca 2-3 månader, men jag fortsätter med den nämnda testsidan länge framöver, så det finns tid att verkligen se hur pass bra strategierna fungerar för mig.

– Har anmält sajten till #blogg100.

Skall skriva 100 blogginlägg på 100 dagar på den berörda sajten. #blogg100 är en aktivitet som är skapad för att bloggare skall öka sin produktion av texter på sina bloggar.

Det är svårt att hålla i gång sitt skrivande varje dag på sin blogg när man skall kombinera det med allt annat man har för sig i livet, men det kan verkligen ge en rejäl boost till den sajt man skriver 100 blogginlägg på under 100 dagar.

Skall du själv vara med så se till att du skapar relevanta inlägg som verkligen ger besökaren värde.

#blogg100 står inte med i de 21 stycken trafikdrivande strategier som starta-blogg.se har i sitt inlägg på sin sajt, men det står att man skall skapa nya blogginlägg och då använder jag mig av #blogg100 för att själv pressa mig lite extra med att skapa text.

– En djupdykning på det berörda sökordet.

Sajten dök igår. Ändrad design samt mycket aktivitet var bra ett par dagar, sedan dök den. Den hittar säkert tillbaka igen snart. Det kan verkligen hoppa i Googles sökresultat när du sätter igång att skriva frekvent och ändrar designen på en sajt.

Jag är dock säker på att den dyker upp snart igen på de sökord jag vill att den helst skall synas för.

– Den rankar topp 5 på ett par av de nya blogginläggen jag skapat för de sökord, där de skall synas.

Jag siktar på topp 3 på de sökord jag valt ut, men det kommer att ta tid innan det fungerar. Sajten är inte så stark än och konkurrenterna har arbetat länge med sina webbplatser.

Jag har dock gott förtroende för att det skall gå i sinom tid. jag får lägga till mer text, bilder, videos och skapa länkar till de inlägg som behövs pushas uppåt i sökresultatet hos Google.

Så, detta var rapport 2 av starta-blogg.se´s 21 trafikstrategier.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *