Recension – Guldläge på nätet

En recension av boken – Guldläge på nätet.

Jag har haft förmånen att få läsa Magnus Bråth och Michael Wahlgrens bok ”Guldläge på nätet”. Det är en bok om sökmotoroptimering. I denna artikel skall jag recensera den. Jag har tidigare skrivit lite om boken här på sajten. Den artikeln hittar du här. Där kan du även läsa mer om författarduon.

Det är ett verkligt guldläge på nätet just nu. Ingen tvekan om det och bokens titel är därför riktigt träffsäker. Boken är till för alla som vill lära sig grunderna, öka sin kunskap eller få tips och råd runt sökmotoroptimering. Den är mycket lättläst och ger konkreta råd på vad du skall och kan göra för att få bättre resultat. Sökmotoroptimering handlar ju om resultat, trafikdrivning och affärer i olika former i slutändan och du kan absolut använda boken som en guide för hur du skall nå dithän.
Recension - Guldläge på nätet

Guldläge på nätet
Boken är uppbyggd i tre större delar. Den tar upp sökordsanalys, Onpage och länkstrategier. De tre delarna behöver du ha på plats om du skall bli framgångsrik inom SEO. En van sökmotoroptimerare vet detta, men det är enkelt och snyggt förklarat. Du kan följa boken steg för steg för att se att du har alla saker på plats. Du kommer även få upp ögonen för några nya saker längs vägen.

Sökordsanalysen – Detta är ju den grundläggande analysen för dig och din bransch. Vilka sökord du skall satsa på och en lite djupare dykning i de fraser, ord och segment du skall sikta på för att ta så bra positioner och driva så mycket trafik till din sajt som möjligt. Inte bara trafik utan rätt trafik. Trafik som kommer att konvertera i så hög mån som möjligt. Denna delen av boken är enkelt och bra förklarat.

Onpage – Detta är del nummer två i boken. Denna del förklarar ju hur du skall arbeta för att bygga en såpass bra och stabil sajt som möjligt. Vilka saker du skall använda dig av för att köra förbi dina konkurrenter i Google. Du får handfasta råd på hur du skall bygga upp hela din sajt, så att den skall vara slagkraftig. Onpagearbetet handlar ju om allt som har med den egna sajten att göra. Du kan verkligen göra förbättringar för den egna sajten om du arbetar lite med denna delen av din sökmotoroptimering. I många nischer hos Google behöver du inte arbeta så mycket med länkar eller så utan många gånger räcker det långt att bara ha koll på den egna sajten och arbeta med att bygga den stark internt. I tuffare nischer är det en självklarhet att ha bra koll på Onpage annars har du inte en chans att ta några positioner. Denna del av boken förklarar hur du skall arrangera din sajt, skapa ditt innehåll och hur du skall göra för att få den välbyggd.

Länkstrategier – Denna del av boken förklara hur du skall arbeta för att erhålla och skapa länkar för att få så mycket kraft in till din sajt, så den tar de där höga positionerna du så hett eftertraktar. I detta avsnitt får du många tips och råd på vad du kan göra för att attrahera länkar och hur du skall tänka runt din länkstrategi. Du vill ju få ut så mycket som möjligt av de länkar du har eller erhåller. Utan länkar kommer du inte kunna ta några positioner i de tuffare segmenten. Du måste ha dem. Här får du reda på hur du erhåller dem.

Boken Guldläge på nätet tar även upp vad du bör tänka på när du skall köpa in sökmotoroptimering och det finns även en gedigen ordlista på saker du bör ha koll på när det gäller SEO. Det finns även kapitel som är bra vad gäller mål, konvertering, budget och andra saker du absolut bör tänka på när du skall skapa en framgångsrik sökmotoroptimering på nätet.

Jag tycker att det är en bra bok och den är mycket enkel att läsa. Du kan ta till dig saker hela tiden och jag tror att en nybörjare faktiskt direkt kan börja att förbättra sin egen sajt utan andra källor än denna boken. Det är starkt av Magnus och Michael att skriva en såpass enkel bok om detta numera mer komplexa ämnet. Jag kom på mig själv med att säga till min fru att den är så enkel att en nybörjare skulle kunna sätta igång och arbeta med sin förbättringar direkt.

Jag tycker att ”Guldläge på nätet” är en bra bok och jag rekommenderar den till alla som vill göra SEO eller lära sig mer om ämnet. Den är bra för alla tycker jag, nybörjare som van sökmotoroptimerare.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *