Text och webb med WordPress

Wordpress text och webb

Hemsida med WordPress

WordPress är ett älskat verktyg för att bygga hemsidor som verkligen fungerar. Man kan nämligen ganska enkelt skapa sajter som ser otroligt proffsiga ut med hjälp av WordPress. För den som jobbar med text och webb så är det ganska viktigt att ha lite koll på webbtekniken för WordPress eftersom den påverkar hur man utformar innehåll och hur man länkar för att maximera sitt SEO-arbete.

Pages och posts

Då man bygger en hemsida med WordPress så brukar man jobba med två olika former för sitt innehåll. Dels så skapar man pages som är fasta sidor som man kan länka till med en tydlig meny från den första sidan. Dessutom så kan man lägga till så kallade posts som är ett bloggformat som är mycket populärt för den som vill uppdatera sin sida ofta.

Text och Webb WordPress

Det går rentav att skapa en hemsida där allting fungerar med hjälp av posts så att den första sidan hela tiden byts ut allteftersom att man lägger in nya blogginlägg. Om man jobbar med text och webb som en hobby så kan man gott och väl välja denna enkla struktur som ger en hemsida som ser ut som en vanlig blogg.

Genom att göra sina kategorier tydliga så kan man ändå ge en hyfsad navigering för den som återkommer för att läsa om ett visst ämne igen.

Låta andra lägga in text

En stor fördel med WP-formatet är förstås att man kan bjuda in andra skribenter. Man behöver inte ge andra tillgång till alla hemsidans kulisser. Tanken är att man maximerar jobbet med sajten då en skribent enkelt kan lägga upp ny text då den är klar.

Om man vill att sajten ska fungera som artikelkatalog där det kommer in bidrag från folk som man inte känner så kan man dessutom se till att godkännande av artiklar ligger i egna händer. Det här med att kunna vara flera som lägger in innehåll på en hemsida är mycket praktiskt och det gör att man inte behöver lägga ner tid på att själv ladda upp nya texter varje gång de kommer in.

För den som anlitar en skribent för sin hemsida så är detta det allra bästa alternativet förutsatt att man verkligen är överens om vad som ska skrivas och när.

Länkningen inom en sajt

Då man ständigt uppdaterar sin sajt med nya texter så är det viktigt att man länkar vidare från varje post eller page. Om man inte gör detta så är risken ganska stor att den som kommer för att läsa artikeln surfar vidare utan att utforska sajten ytterligare. Om man lägger in ett script i WP som gör att man kan välja relaterade artiklar att tipsa om under den aktuella texten så kommer folk att se hur mycket mer de kan få ut av att dyka djupare in i sajten.

Wordpress text och webb

Bättre bounce rate

Så snart folk finner länkar som är intressanta att klicka sig vidare mer så får man en bättre bounce rate och en bättre bounce rate är något som Google lägger märke till och tar som ett tecken på att man verkligen erbjuder en bra sajt. Den som jobbar med text och webb måste alltså tänka på det där med länkningen och hur man kan leda besökare vidare från en artikel till en annan.

Med WordPress så blir detta enkelt och genom att planera sina artiklar väl så utvecklar man ett nätverk inom sin egen sajt som gagnar de som besöker samt sökmotorernas uppfattning av vad hemsidan egentligen handlar om.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *