MP.se upp i topp igen

Att bomba på lönar sig hittills!

Google bomben urbota inskränkthet med MP.se är spännande att följa. Idag gick MP.se upp i topp igen för det specifika sökordet ”urbota inskränkthet”. Det hela startade ju som ett test för Google bombning av Urban Grotherus som driver sin sajt Urbalill.se. Det utvecklades till ett större test där en stor del av seobranschen faktiskt har skrivit och engagerat sig i denna fråga. Nikke Lindqvist och ett par andra har sagt att det inte skulle gå att få upp en sajt i topp med enbart länkar utan att nämna den specifika sökfrasen på nämna sajt. Det gick alldeles utmärkt!

Jag tycker att det är riktigt kul att det funkade då jag personligen gillar när det går att bända på regler eller uppsatta åsikter samt påvisa att något går att skapa även om Google själva har sagt att det inte skall fungera numera. Det skall tydligen inte ha fungerat efter 2007. Det är ju en vinst i viss mening för oss sökmotoroptimerare, men alla kan inte se det. Google säger en sak, men egentligen är verkligheten en annan.

Google är en aning skenheliga många gånger. De har den absolut bästa sökmotorn av alla, men de har även en för hög svansföring i många fall. Dont be Evil är ju deras ordspråk, men de följer inte det själva alla gånger. De är bara ett stort företag. Inget mer. Inget mindre.

Är du intresserad av att läsa mer om Google bombningen ”urbota inskränkthet”, så kan du läsa mitt förra inlägg här.

Här nedan ser du dagens placeringar vad gäller den numera kända svenska Google bomben:

MP.se högst upp i SERP
MP.se högst upp i SERP

Jag tycker att Google bomben redan är bevisad och att det redan har lyckats, men det har tillförts en del nya kriterier för att alla de inblandade i detta test skall godkänna nämnda Google bomb. Som sagt, jag ser det redan som bevisat, men kommer att följa detta med spänning ända fram till i maj, då det skall vara klart enligt inblandade parter.

Det är egentligen rätt fantastiskt att MP.se ligger överst på sökfrasen ”urbota inskränkthet” utan att ha sökfrasen inne på sajten. Både jag och Nikke lindqvist som ligger 2:a respektive 3:a på sökfrasen har nämnda fras både i texten och i titeln. Ärligt,, det är coolt!

Att säga att Content is King fungerar alltså inte i detta fallet. Nu vet jag att MP.se kanske inte ligger kvar ens imorgon för denna specifika sökfras, men det går att det går att bomba sig till toppen med länkar är ju helt klart!

Arbetar du med seriös sökmotoroptimering, så föreslår jag att du arbetar med seriösa metoder vad gäller unikt innehåll och helst organiska länkar, men det går inte alltid att göra det. En Google bomb är förstås inget jag rekommenderar att du arbetar med för egen del, men det är häftigt att det fungerar!

I detta specifika fall, så tycker jag att det är ett mycket spännande test.

Tack Urban för att du satte igång den bollen och tack Nikke för att du tog det till en ny nivå!

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

3 reflektioner på “MP.se upp i topp igen

 1. Martin säger:

  Funderar på hur väl ”google-bombning” skulle fungera i en serp med konkurrens. Jag menar att ”urbota inskränkthet” är ju ingen annan som ens försökt optimera för. Har du någon aning?

  • Petter Hedman säger:

   Det kanske kommer ett nytt test…vem vet:)

   Det är naturligtvis svårare i en nisch där det finns konkurrenter som redan är optimerade. Konstigt vore det ju annars. Vanlig optimering är ju tuffare i tuffare nischer.

   Jag gillar dock hela grejen med detta. Det går att göra saker som Google säger inte fungerar längre. Vilket betyder att vi ännu mindre behöver tro på vad Google säger. Man måste alltid ta det Google säger med en nypa salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *