Intervju med Sara Öhman om sökmotoroptimering

Här möter du Sara Öhman i en intervju om SEO!

Sara Öhman är 25 år och har närmast jobbat med sociala medier och content marketing för eEquitys e-handlare hos SearchMe. Sara har den sällsynta diagnosen ”bloggdamp” och startar därför nya bloggar så snart hon skaffar sig ett nytt fritidsintresse. Antingen dör de ut samtidigt som nya områden fångar hennes uppmärksamhet eller så blir de till riktigt framgångsrika bloggar som snabbt placerar sig högt i sökmotorernas ranking. Du hittar henne på SaraOhman.se

Nu sätter vi igång med frågorna!

1. Hur startade ditt intresse för sökmotoroptimering?
Jag har varit fascinerad av Internet enda sedan mina föräldrar (som jobbar med att bygga Internet) visade mig Clintons jamande katt Sox egna hemsida 1995 har jag utforskat möjligheterna med Internet. Sökmotorer är för mig kugghjulen som får internet att rulla och kommer så vara under en lång tid framöver. Även om både vårt beteende online samt tjänsterna vi använder har förändrats så är sökmotorer dagligen aktuella i våra liv.

2. Hur ser din bakgrund ut? Tekniskt intresse?
Jag är utbildad inom affärsutveckling och marknadsföring. Efter universitetet började jag arbeta för ett onlinestrategiföretag med webbanalys för att sedan gå vidare att jobba med digital produktionsledning och sociala medier på en reklambyrå. Idag arbetar jag med främst sociala medier och content marketing specifikt för e-handlare.

3. Vad har du för motto?
Fysisk styrka är psykisk styrka.

4  Vad är du mest känd för?
Att vara intensiv, energisk och aldrig göra något halvhjärtat, det är vad jag får höra av vänner, bekanta och främlingar. Jag är nog annars mest ”känd” för mitt bloggande om sociala medier och entreprenörskap på http://saraohman.se. Nu den senaste tiden har jag blivit ”känd” för min träning på http://sarasworkout.se

5. Hur gör du för att hålla dig up to date med seo och Google?
Jag har turen att ha många goda vänner och kollegor som är väldigt duktiga inom olika områden av SEO, därför lär jag mycket och håller mig uppdaterad av dem och kompletterar med att läsa internationella bloggar.

6. Vad har du för dagliga arbetsuppgifter?
Jag arbetar med att optimera aktiviteter i sociala medier för att stärka försäljning och klättra i sökmotorplaceringar. Väldigt mycket av min tid spenderar jag på bloggar men även Facebook, Twitter och Instagram. Jag arbetar mycket med redaktionellt innehåll, inte bara produktionen av den utan även spridningen till allt från bloggare och nyhetsmedier.

7. Tips till nybörjare inom SEO. Vad skall de fokusera på i början?
Producera bra innehåll OCH jobba sedan proaktivt med ditt innehåll. Hittar du de magiska ingredienserna till läs-/sevärt innehåll kommer du ha stort föresprång till många andra. Titta på vad andra gör inom ditt område och gör det bättre. Skriver du om träning exempelvis – Läs stora träningsbloggar, fundera över varför folk gillar dem och leverera sedan bättre innehåll. Men nöj dig för gudsskull inte där. Inget innehåll får naturligt länkar om du inte arbetar proaktivt med att sprida ditt innehåll, det är en lång men ack så värdefull resa fram till ditt innehålla blir självlivat.

8. Vilket är ditt favorit seoverktyg och varför?
Min telefon. Med den kan jag ringa, maila, facebooka, twittra och Instagramma sajter/bloggare jag vill ha kontakt så snart tanken slår mig. I övrigt använder jag inga SEO-verktyg.

9. Om du fick skapa ett eget seoverktyg. Vad skulle det göra för dig?
Ett bloggcommunity för alla kategorier av bloggare. Det skulle hjälpa ”mig” att höja kvaliteten på bloggare SEO-, content- och affärsmässigt.

10. Har du någon förebild inom sökmotoroptimering?
Självklart Christian Rudolf, ingen tvekan. Christian är internetkreativ på ett sätt som få är och testar alla idéer han får. Han slarvar aldrig och är duktig på att bygga naturligt. Hos Christian finns ingen ursäkt för att inte göra och han visar gärna stolt upp sina lortiga fingrar från hans hårda arbete. En man med många insikter som förtjänar all uppskattning.

11. Vad har du för personliga mål 2012?
Bli Sveriges största träningsblogg med Sarasworkout.se (så hjälp gärna till att sprida den) och med hjälp av detta peppa mig till att lyfta 100 kg i marklyft

12. Hur tror du framtiden ser ut för SEO? Hur tror du att Google kommer utvecklas den närmaste tiden?
Bra innehåll kommer fortsätta värderas högt, det sociala kommer bli en naturlig följd av detta. Många spekulerar kring hur Google kommer att väga in än det ena och än det andra. Tänker du kortsiktigt förstår jag att du har huvudbry när du försöker förstå dig på algoritmen men tänker du logiskt är det rätt självklart var Googles mål är gällande sin sökmotor. När Google utplånat alla fullänkar kommer riktiga länkar värderas högt, och få är vi som länkar naturligt idag.

13. Vad gör du på fritiden?
Jag tränar och bloggar om träning på sarasworkout.se samt om Internet på Saraohman.se. Tiden som blir över spenderar jag att planera hur jag ska ta över världen med http://jesperbylund.com.

5 snabba frågor:

Google eller Bing?
Svar: Google

Mac eller PC?
Svar: Mac

 Vilket sökord vill du toppa på Google.com?
Svar: Inspiration

Använder du någon annan mer obskyr sökmotor förutom Google?
Svar: Facebook

 Har du fokus Onpage eller Offpage?
Svar: Offpage

Tack för intervjun Sara. Det var roligt att få lära känna dig lite närmare och veta mer om hur du startade – och tänker runt sökmotoroptimering.

Vill du veta mer om Sara , så kolla in henne på SaraOhman.se.

Än en gång tack till dig Sara Öhman för att du var med och lät dig intervjuas av mig här på webbplatsen.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

4 reflektioner på “Intervju med Sara Öhman om sökmotoroptimering

  • Petter Hedman säger:

   Tack Jonas!

   Det är ett kul arbete att göra.
   Ja, det börjar bli en fin samling med spännande personer nu.

   Grattis till dina fina resultat vad gäller försäljningen på sista tiden!

 1. Ida Lindén säger:

  Håller med Jonas! Fantastisk databas med massor av kunskap du bygger här. Jag läser alla och lär mig otroligt mycket om, och av, de duktiga SEO-profilerna i branschen.

  Gillar speciellt mångfalden av svar på fråga 7 – tips till nybörjare inom SEO – med allt från att läsa bloggar till att lära sig skapa innehåll till att bygga sajter. Intressant att höra!

  Ser fram emot kommande intervjuer!

  • Petter Hedman säger:

   Hej Ida!

   Vad roligt att du gillar serien!
   Det kommer förhoppningsvis fler spännande intervjuer framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *