Uppdatering 4 – Test av trafikdrivande åtgärder med reseguide

Testet av de 21 tipsen från Starta-blogg.se fortlöper

Det händer saker i SERP för den reseguide jag arbetar med vad gäller test av 21 tips från starta-blogg.se. Det är ju alltid roligt när det ökar på uppåt hos Google för en sajt. Droppar den neråt, kan man ju få lite hybris, men när den tuffar på uppåt, så är även mungiporna uppåt.

 

Just idag rankar sajten på plats 6 på Google.se för sin primära sökfras.

Hur går det med testet?

Det går bra hittills. Trafiken har ökat utan att jag på något sätt har förtagit mig och jag har endast använt ett par av de 21 tipsen, som starta-blogg.se har nämnt i sin artikel om hur man kan öka sina trafik till sin blogg och webbplats.

Jag har varit lite restriktiv med vilken sajt det är jag utför testet på, men kan nu avslöja att det är min nya reseguide om Los Cristianos på södra Teneriffa som står i fokus för detta test.

Sajten är en liten guide till den före detta fiskebyn på södra Teneriffa, som numera är en välkänd semesterort/klimatvårdsort. Det är många som kommer till södra Teneriffa för att må bättre kroppsligt och själsligt i solen och värmen.

Rapport 4 i testet

Detta är ju den fjärde rapporten och testet har gått riktigt bra tycker jag. Jag driver ju mina sidor på fritiden numera och arbetar full tid med annat i vardagen, har familj samt skall flytta till Spanien om 4 månader, så tiden att fullt ut göra detta test finns helt enkelt inte.

Jag tycker dock att de framsteg som sajten tagit den sista månaden talar för sig själv. Det har gått riktigt bra nu i mars månad för reseguiden.

Statistik

– Trafiken är mer än dubblad denna månad mot förra månaden

– Sidvisningarna är nästan 3 dubblade

– Skapat Facebookgrupp med 124 medlemmar just idag. Här kommer du till Facebookgruppen

– Skapat ett Twitterkonto, men inte twittrat ut något än

– Designen på sidan omgjord och den har fått bra kritik

– Reseguiden har fått flera naturliga länkar från andra sajter i rese – och Spanien kategorin

– Sajten rankar just idag som nummer 6 på Google.se för sin primära sökfras

 Här nedan ser du ökning av synligheten som jag brukar mäta med SEOlytics.

SEOlystics grafik

SEOlytics är som jag nämnde i ett tidigare inlägg lite trubbigt verktyg, men det kan ge dig en hint om hur pass väl din sajt syns på Google och för vilka sökord. All data hittar den sällan, så man får mäta med andra seo verktyg också om man vill ha fram mer korrekt data över placeringar.

Det är blygsam data man får fram på sajten just nu på SEOlytics. Det blir dock mer och bättre data därifrån ju större och kraftfullare sajterna blir.

Nu skall jag arbeta vidare med mitt test

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *