Rapport 3 av starta-blogg.se test av trafikskapande strategier

Har det hänt något sedan sist med testet?

Ja det har det absolut. Jag bloggar och tweakar min reseguide varje dag numera då den är med i #blogg100 och det skall skapas 100 blogginlägg på guiden under de kommande 100 dagarna.

 

Det är ett tufft mål absolut, men på denna reseguide, så kan jag lista hotell, restauranger, aktiviteter, att göra, och därmed skapa enklare blogginlägg som inte behöver vara såpass långa, som de annars skulle behöva vara på andra former av webbplatser.

Det är helt klart lite risky att skapa korta inlägg på en sajt, då Google älskar mycket text och information i varje inlägg man skapar, men jag har helt enkelt inte tid att skapa inlägg på 1000 ord varje dag just nu. Det får bli en mellanväg.

Ingen annan har samma frekvens och kommer heller inte att ha samma mängd inlägg om orten, som jag kommer att inneha på min sajt när 100 dagar har gått, så jag kommer ligga bra tills hos Google ändå är tanken.

Vad har jag då gjort med och runt sajten sedan sist?

– Sajten har återhämtat sig efter förra veckans dropp i rankings

Resesajten droppade rejält och försvann för topp 100 under en kort period. Den hittade dock tillbaka till sin ursprungliga placering efter ett par dagar och det är vad som vanligtvis kan hända när man byter utseende och skapar mycket aktivitet på en sajt helt plötsligt efter att den legat i halvt träda ett tag.

Google vet då inte riktigt vad som händer och den hoppar en period. Den är som sagt tillbaka nu på sida 2 på Google och hoppar mellan placering 14-19. Tanken är naturligtvis att den skall ranka i topp så småningom.

– Jag har skapat en Facebookgrupp för min utvalda webbplats

Det var relativt enkelt att skapa en Facebookgrupp och jag gjorde det för den nämnda resesajten. Gruppen får puttra på och jag skall inte arbeta aktivt med den nu direkt. Blogginlägg på sajten är prioriterat och det skall skapas många blogginlägg famöver.

– #blogg100

Som jag nämnde i förra uppdateringen av detta projekt, så lade jag till min resesajt till #blogg100. Det är som du säkert vet en aktivitet där man skall blogga 100 inlägg på 100 dagar. Helt galet svårt om man skall lägga manken till och skapa kvalitet, men jag går en medelväg och skapar små inlägg om allt som rör en resesajt där platsen/orten är ett genomgående tema.

– Trafiken har ökat och ökningen håller i sig

Trafiken till sajten har ökat rejält sedan jag satte igång detta test. Jag förbättrade ju de 10 bästa blogginläggen och sedan har jag skapat en hel del nya inlägg och nu skall det ju skapas ett blogginlägg per dag i 100 dagar, så trafiken beräknas öka markant under de kommande månaderna.

Jag har även börjat att se mig om i nischen och hittat flera riktigt bra webbplatser, där jag kan hämta inspiration och uppslag till nya blogginlägg på min egen sajt. Jag har självklart lärt mig massa redan om området och det är ett av målen med denna enkla reseguide jag bygger på.

– Uppgång hos SEOlytics

Här nedan ser du att även SEOlytics har snappat upp att det är aktivitet på resesajten. Ibland är dessa seoverktyg trubbiga och långsamma, men här syns en liten reaktion hos dem.

Seolytics ökning

Här kan du läsa de föregående rapporterna om Starta-blogg.se testet:

Hur det hela började

Rapport 1 

Rapport 2 

Denna veckan skall jag skapa ett par inlägg, som riktar sig mot sökord där det finns mest trafik i nischen, men där är såklart även konkurrensen som allra hårdast.

Vi hörs snart igen!

Nu skall jag fortsätta med mitt seotest av min reseguide!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *