Yoast WordPress SEO – Bästa pluginet till WordPress

Använd SEO WordPress Yoast och se din WordPress sajt ranka högre hos Google!

Idag tänkte jag tipsa om mitt favorit plugin till WordPress. WordPress SEO by Yoast. Denna webbplats är ju en WordPress sajt och jag använder mig av Yoast SEO plugin för att få till en bra optimering av mina inlägg.

Bra sökmotoroptimering är ju en självklarhet numera för att nå högt upp i Googles listor för medel svåra eller svåra sökord. Det går ej att komma högt i Googles listor på de tuffare orden om du inte har optimerat din sajt. Använd dig av Onpage och offpage optimering för att nå till toppen. Idag skall vi prata om delar av din Onpage optimering.

Vad är då Yoast WordPress SEO plugin för något? 

Joost de Vaalk är en WordPress utvecklare som skapat ett flertal bra och mycket användbara plugins till WordPress. Han är WordPress utvecklare och SEO konsult. det SEO plugin vi skall prata om idag ersätter många andra plugins för SEO och för min del räcker det att använda mig av detta enda plugin för att optimera mina inlägg här på denna sajten.

Det kan tilläggas att detta plugin har laddats ner 3.5 miljoner gånger och uppdaterades senast i mitten av januari 2013. Jag är tämligen säker på att det kommer fortsätta att utvecklas så du kan tryggt installera det och börja optimera dina inlägg. det går att göra mycket mer med detta plugin, men i denna post skall vi kika på hur du kan optimera din sajt med Yoast SEO plugin.

Själva pluginet är ett heltäckande SEO plugin. Du behöver inget annat plugin för att komplettera. Se här nedan hur det fungerar rent praktiskt. Bilden är en bild tagen under tiden jag skriver detta inlägg, så allt är inte optimerat på bilden, men förhoppningsvis när jag skrivit klart denna artikel:

Yoast WordPress SEO plugin

Här ovan ser du hur enkelt det är att arbeta i det bästa SEO pluginet som finns. Enligt mig. Det finns videos på Youtube om du vill kolla närmare hur man arbetar inne i pluginet och vill få kontroll direkt på hur du skall göra. Sök bara efter Yoast WordPress SEO plugin, så hittar du videos. Jag använder som sagt inget annat plugin för min SEO numera och jag tycket att detta plugin räcker. Det behövs i dagsläget inget mer plugin för att optimera dina inlägg.

Du kan även importera data från andra SEO plugin som du arbetat med tidigare om du vill byta till Yoast pluginet. På denna sajt hade jag inget att importera då jag använde pluginet från start. har du använt tex Headspace eller All in One SEO, så för du över den datan in i Yoast och sedan är du redo att skapa nya optimerade inlägg!

Några fördelar med Yoast WordPress SEO:

– Du ser direkt hur din snippet ser ut

– Det är en snygg design på insidan av pluginet

– Du ser om dina sökord är med i: Titeln, Sidtiteln, Sid URL, i innehållet.

– Du får en större kontroll och ser tydligare vad som kommer visas på Google och hur pass bra ditt inlägg är optimerat än de andra plugins jag provat.

Så tveka inte. Ta och testa Yoast WordPress SEO plugin redan idag! 

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

4 reflektioner på “Yoast WordPress SEO – Bästa pluginet till WordPress

 1. Andreas Ivarsson säger:

  Intressant inlägg Petter. Jag kör själv Yoast SEO-plugin och jag älskar det mest för att det är så pegagogiskt att även SEO-nybörjare förstår hur det funkar. Jag har dock hört en del negativt också om att det lägger till ”onödiga fält”, vad är din erfarenhet av det?

  • Petter Hedman säger:

   Hej Tobias!

   Jag hade inte det installerat som author då på denna domänen.
   Nu finns det kopplat till Google plus profilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *