Vad har en sökmotoroptimerare för arbetsuppgifter?

Sökmotoroptimering är under ständig förändring.

SEO har verkligen förändrats under de två sista åren. 2012 har varit ett uppdateringens år för alla som arbetar med SEO och Google har rullat ut stora förändringar som gjort att många som arbetar med gamla tekniker för sin optimering har svepts bort från de höga positionerna på Google och förpassats till källaren. Det krävs mer av en sökmotoroptimerare än någonsin och det kommer inte att bli enklare att optimera sajter för hög synlighet i SERP framöver. Detta kan ju låta avskräckande, men det är det inte. Du behöver bara följa med i utvecklingen och om du ser SEO endast som Onpage/Offpage, så är videon bra för att se mer vad man bör tänka på.

I videon nedan visar Rand Fishkin från seomoz hur han tycker att arbetet för en SEO arbetare ser ut nu:

Det finns många bra poänger i videon och jag köper flera av argumenten.

Det är möjligt att du redan vet hur modern SEO ser ut och arbetar med det dagligen, men det kan ändå vara kul att se Rand i videon. Han har bra med energi och man får lust att själv arbeta när man sett klart den.

Jag ser själv SEO som så mycket mer än att skapa innehåll och efter det bygga länkar. Även om det är mycket av en sökmotoroptimerares arbete. Det finns ju så många fler saker att göra för att ranka högt, som man bör ta med i beräkningen och implementera i sina dagliga arbetsuppgifter. Oavsett vad du skapar för sajter idag, så vet du aldrig vart du kommer att hamna eller arbeta med och då är det bra att ha koll på fler dimensioner inom SEO. Allt enligt mig, naturligtvis. Man väljer ju själv, med vad och hur man arbetar.

Ha en bra fredag nu och se till att du får en skön helg!

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *