Intervju med Knatteante om optimering

I denna Intervju träffar du Andreas Johansson aka Knatteante.

Andreas Johansson är 22 år, bor i skrivande stund i Härnösand tillsammans med sin sambo Paulin. Andreas har precis börjat blogga på Knatteante.se där han bloggar om SEO, Affilitemarknadsföring och andra ämnen som ligger honom varmt om hjärtat. Han har under ett flertal år drivit ett flertal sajter inom olika nischer och är en känd svensk affilliate, som driver webbtrafik med hjälp av SEO.

1. Hur startade ditt intresse för sökmotoroptimering?
Mitt intresse kring sökmotoroptimering började när jag började jobba lite lätt med affiliatemarknadsföring medan jag gick i gymnasiet. Anledningen jag satsade på SEO i stället för t.ex SEM, PPV eller något var för att som fattig student så var SEO det bästa alternativet.

2. Hur ser din bakgrund ut? Tekniskt intresse?
Jag har alltid varit riktigt intresserad av datorer sedan pappa tog hem en dator för första gången. Dock kunde jag inte sitta så mycket som jag ville då jag alltid fick hämta mamma eller pappa som fick rent fysiskt slå igång datorn. På den kunde man inte göra så speciellt mycket mer än bara spela något ”Snake” likande spel. Under gymnasiet så skiftade mitt fokus ifrån att spela datorspel som t.ex word of warcraft till att skapa hemsidor och driva trafik till mina affiliatesajter.

3. Vad har du för motto?
Har direkt inget motto, men det är ett citat som har fastnat i mitt huvud. Det är ifrån en film som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.

”Allt blir bra tillslut, om det är inte bra, då är det inte slutet”.

4. Vad är du mest känd för?
Oj, vilken svår fråga. Tror jag inte är känd för något. Förutom att jag har försökt sälja en domän till Calle Schulman som slutade med att han skrev en bloggpost där han stod och pekade ”fuck you” direkt in i kameran.

5. Hur gör du för att hålla dig up to date med seo och Google?
Läser en himla massa bloggar som t.ex SEOmoz, SEObook etc. Tyvärr finns det inte så många bra svenska bloggar som har samma kvalité som många av de utländska bloggarna har.

6. Vad har du för dagliga arbetsuppgifter?
Just nu arbetar jag inte så mycket då jag förbereder ett bröllop plus jag ska börja studera till hösten. Så just nu njuter jag enbart av att kunna arbeta när jag vill, hur jag vill!

7. Tips till nybörjare inom SEO. Vad skall de fokusera på i början?
Mitt tips till nya som vill börja med SEO är att göra det seriöst ifrån början. Så man inte fastnar i ett länkbygge som är enbart att man ska kommentera dofollow bloggar, skriva artiklar till artikelkataloger och göra länkbyten. Utan tänk mer på kvalité när du bygger din hemsida. Då brukar det mesta lösa sig.

8. Vilket är ditt favorit seoverktyg och varför?
Använder bara ett SEO verktyg och det är Majestic SEO och det använder jag för att kolla ”backlinks”.

9. Om du fick skapa ett eget seoverktyg. Vad skulle det göra för dig?
Har faktiskt ingen aning, tycker det finns så bra SEO verktyg ute där redan. Jag personligen har inte behov av något mer SEO verktyg i alla fall.

10. Har du någon förebild inom sökmotoroptimering?
Någon direkt förebild har jag inte. Dock så finns det personer som jag respekterar/lyssnar på mer än andra när de uttalar sig kring SEO. Några namn exempel är Nikke Lindqvist, Magnus Bråth och Christian Rudolf.

11. Vad har du för personliga mål 2012?
Gifta mig och börja plugga!

12. Hur tror du framtiden ser ut för SEO? Hur tror du att Google kommer utvecklas den närmaste tiden?
Är nog för opåläst för att kunna svara på denna fråga egentligen. Men om jag skulle gissa på något som kommer hända är att Google kommer strama åt när det kommer till snapbackade domäner och spambloggar som sätts upp på dem. Det är bara en magkänsla jag har.

13. Vad gör du på fritiden?
På fritiden spenderar jag mycket tid med att se på TV-serier och filmer som är mitt stora intresse. När jag inte gör det så är jag mycket med vänner och familj.

Fem snabba frågor:

Google eller Bing?
Svar: Google

Mac eller PC?
Svar: Mac

Vilket sökord vill du toppa på Google.com?
Svar: ”Andreas” skulle vara rätt coolt att ranka först på.

Använder du någon annan mer obskyr sökmotor förutom Google?
Svar: Nix

Har du fokus Onpage eller Offpage?
Svar: Offpage

Tack för intervjun Andreas. Det var roligt att få lära känna dig lite närmare och veta mer om hur du startade inom sökmotoroptimering.

Vill du veta mer om Andreas, så kolla som sagt in hans webbsida Knatteante.se.

Än en gång tack till Andreas Johansson aka Knatteante för att du var med och lät dig intervjuas av mig här på sajten.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

4 reflektioner på “Intervju med Knatteante om optimering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *