Intervju med Erik bergman om sökoptimering

I denna intervju möter vi Erik Bergman om sökmotoroptimering.

Erik jobbar framförallt med affiliateverksamhet och flaggskeppet Provabingo.se men har på senare tid även dragit igång en länktjänst för att hjälpa andra att ranka högre. Han driver sin verksamhet från Malta tillsammans med affärpartnern och barndomsvännen Emil och har i dagsläget 2 heltidsanställda och en handfull skribenter under sina vingar. Du hittar Erik på erikbergman.se.

Nu sätter vi igång med frågorna!

1. Hur startade ditt intresse för sökmotoroptimering?
Det börjar lite av en slump. Fick tipset att starta en bingoaffiliatesajt runt 2007 och sajt och gjort så gjorde vi det. Det gick långt ifrån så smidigt som vi hade trott och det dröjde ett par år innan jag förstod vikten av länkar men nuföritden rullar det på fint.

2. Hur ser din bakgrund ut? Tekniskt intresse?
Jag halkade in på bingo efter att ha försörjt mig på poker under ett par år. Rent tekniskt är jag helt okunnig men Emil axlar den rollen med bravur så vi kompletterar varandra väldigt väl.

3. Vad har du för motto?
”Det finns folk med riktiga problem”. Man ska inte älta skit som egentligen är bagateller.

4.Vad är du mest känd för?
Det beror nog lite på i vilka kretsar man svänger sig. Vad gäller seobranschen så skulle jag tro att de flesta känner mig som en bingoaffe som gärna syns lite här och var.

5. Hur gör du för att hålla dig up to date med seo och Google?
Jag pluggar och läser ytterst lite seo faktiskt. Jag tror på länkar och så länge de strategierna som vi jobbar med fungerar fint så kör vi på dem. Personligen så tycker jag att folk lägger alldeles för mycket tid på att diskutera och gissa istället för att göra något konkret.

6. Vad har du för dagliga arbetsuppgifter?
Jag vet inte riktigt. Har inte så mycket konkreta uppgifter utan det brukar bli väldigt varierat. Det enda som jag gör varje dag är nog att kolla mailen och så se till så att allt viktigt blir besvarat så snabbt som möjligt.

7. Tips till nybörjare inom SEO. Vad skall de fokusera på i början?
Skit i de tunga sökorden och fokusera på mindre termer istället. Börja med något väldigt enkelt så tappar man inte suget för att tröskeln är för hög.

8. Vilket är ditt favorit seoverktyg och varför?
Det enda jag använder är egentligen Ranktracker. Har aldrig prövat några andra trackingtools heller så kan inte riktigt motivera varför jag använder just det. Det fungerar bra hur som helst.

9. Om du fick skapa ett eget seoverktyg. Vad skulle det göra för dig?
Det lämnar jag åt de tekniskt lagda.

10. Har du någon förebild inom sökmotoroptimering?
Nej, det skulle jag inte påstå men det beror nog mest på att jag inte läser särskilt mycket och därför inte direkt får några idoler.

11. Vad har du för personliga mål 2012?
I november förra året satte jag som mål att jag skulle träna varje dag i ett år. Nu har jag klarat nio månader och jag ska banne mig klara de sista tre också. Den 1 november ska tränandet bytas ut mot gitarrspelande, så det ska jag lära mig också.

Utöver det så hade jag som mål att vi skulle kunna hålla den budget vi satte upp vid årsskiftet men tyvärr kom en stor elak pingvin och satte en hel del käppar i hjulet för de planerna.

12. Hur tror du framtiden ser ut för SEO? Hur tror du att Google kommer utvecklas den närmaste tiden?
Jag tror att länkar kommer att fortsätta vara den enskilt viktigaste faktorn för google ett bra tag framöver. Tyvärr tror jag dock också att google kommer börja peta bort affiliates till stor del då de ofta inte fyller någon direkt funktion. Sökmotoroptimering blir tuffare och tuffare med tiden.

13. Vad gör du på fritiden?
Lever nog ett ganska vanligt liv tror jag. Tränar som sagt ovanligt mycket för tillfället, umgås med min kvinna och mina vänner. Inget som skapar några kioskvältare till rubriker direkt.

5 snabba frågor:

Google eller Bing?
Svar: Google

Mac eller PC?
Svar: Inte frälst av någon men Mac i brist på bättre.

Vilket sökord vill du toppa på Google.com?
Svar: Casino

Använder du någon annan mer obskyr sökmotor förutom Google?
Svar: Nix

Har du fokus Onpage eller Offpage?
Svar: Onpage första dagen och offpage resterande dagar.

Tack för intervjun Erik. Det var roligt att få lära känna dig lite närmare och veta mer om hur du startade – och tänker runt sökmotoroptimering.

Vill du kika in till Erik Bergman, så kolla som sagt in hans sajt erikbergman.se .

Än en gång tack till dig Erik Bergman för att du var med och lät dig intervjuas av mig här på webbplatsen.

 

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *