Intervju med Christian Rudolf om sökmotoroptimering

Idag möter du Christian Rudolf i en intervju om SEO.

Christian är en känd person i SEO kretsar. Han driver ett flertal större sajter bland annat inom entreprenörskap och mjukvara. Christian är för många känd genom Disruptive.nu. Den driver han tillsammans med tre andra spännande Internet entreprenörer. Han har stor förståelse för SEO och speciellt för länkar. Jag har lärt mig mycket av Christian! 

Nu sätter vi igång med frågorna! 

1. Hur startade ditt intresse för sökmotoroptimering?
En dag ringde en polare och frågade om jag kunde göra ett gig som projektledare på ett företag som heter Webguidepartner Det blev det bara mer och mer jobb då de skalade från från typ 12 man, när jag kom in till några hundra man när jag slutade. Man var nämligen en av de bästa företagen på jorden vad det gäller SEO under en period. Under min tid där, trillade det ned en och annan 25 öring. Det visade sig också att jag hade en liten fetish för länkar och därifrån har det bara fortsatt.

2. Hur ser din bakgrund ut?
Utbildad nationalekonom med inriktning finansiell ekonomi, dvs, jag är duktig på att förstå marknader och system. För mig är Google ett system, ja hela internet är ett system och denna förståelsen är nog min komparativa fördel.

3. Vad har du för motto?
Vid 39 års ålder har jag nog släppt de flesta motton men en insikt har jag. Ogilvy har sagt något väldigt insiktsfullt och det låter lite såhär. ”Om du pratar med människors förnuft, skapar du insikt, om du pratar med deras känslor, skapar du handling” Skall man jobba med kommunikation ( ja SEO är kommunikation) är det känslor som gäller. Det finns ingen onpage på jorden som hjälper om du inte kommunicerar med människornas känslor.

4. Vad är du mest känd för?
Nog en fråga som bäst ställs till någon annan men jag är en av de äldre bloggarna i den svenska bloggosfären och med tiden bygger man väl upp någon form av igenkänningsgrad

5. Hur gör du för att hålla dig up to date med seo och Google?
Jag är medlem på SEObook.com och ibland frågar jag Magnus Bråth eller Aaron Axelsson, även Clement Jerusalmy har några insikter som jag då och då får ta del av.

6. Vad har du för dagliga arbetsuppgifter?
Projektledning, designa processer, management, rekrytering, rapportering, övertyga, kvalitetssäkra och då och då smäller jag ihop en sajt.

7. Tips till nybörjare inom SEO. Vad skall de fokusera på i början?
Bygg sajter, skapa innehåll, fixa länkar. Mycket av allt, länge.

8. Vilket är ditt favorit seoverktyg och varför?
Majestic, då och då vill jag kolla backlinks

9. Om du fick skapa ett eget seoverktyg. Vad skulle det göra för dig?
Ganska ofta är det svårt att veta hur långt ett snöre är och inom SEO måste du uppskatta arbetsinsatsen och det kan vara svårt. Så ett verktyg som approximerar olika arbetsinsatser, alltifrån antalet länkar till trilskande webutvecklare 😉

10. Har du någon förebild inom sökmotoroptimering?
Aaron Wall på SEObook. Det var den första bloggen jag började läsa och jag har aldrig slutat.

11. Vad har du för personliga mål 2012?
Privat

12. Hur tror du framtiden ser ut för SEO? Hur tror du att Google kommer utvecklas den närmaste tiden?
Brands. Googles bias kommer bli större mot brands och brands kommer investera mycket mer i SEO de kommade åren. Dock kommer värdet av SEO att falla något då Google ser till att kapitalisera hårdare på sitt varumärke och sin trafik. För brands har det ingen betydelse, de har ett stort investeringsbehov och är långt bakom.

13. Vad gör du på fritiden?
Tränar, lagar mat, bloggar och tänker på huset jag skall bygga.

Google eller Bing?
Google

Mac eller PC?
Mac

Vilket sökord vill du toppa på Google.com?
Poker

Använder du någon annan mer obskyr sökmotor förutom Google?
Ibland kollar jag indexsidan i böcker manuellt 😉

Har du fokus Onpage eller Offpage?
Jag har fokus på att lösa det problemet man identifierat!

Tack för intervjun Christian Rudolf. Det var roligt att få lära känna dig lite närmare och veta mer om hur du startade – och tänker runt sökmotoroptimering.

Vill du veta mer om Christian, så träffar du honom som sagt på Disruptive.nu.

Än en gång tack till dig Christian Rudolf för att du var med och lät dig intervjuas av mig här på webbplatsen.

Petter Hedman

Är passionerat Intresserad av Sökmotoroptimering och marknadsföring på Internet. Brinner för webben och arbetar med att få webbplatser att synas på Internet. Tycker du om denna webbplats och tycker att den ger dig värdefull information, så länka gärna hit.

5 reflektioner på “Intervju med Christian Rudolf om sökmotoroptimering

 1. Michael K säger:

  Tack för en intressant intervju.
  Christian är alltid lika intressant att följa. Kan verkligen rekommendera folk att följa honom på Twitter, ger rätt ofta intressant läsning!

  • Petter Hedman säger:

   Hej Michael!

   Tack själv för att du läser intervjuerna.
   Christian har alltid något bra att komma med.
   Han är en riktigt skicklig man!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *